Dobble Classic spel ervaringen

Dobble Classic; razendsnel zoek- en vindspel (review)

Dobble Classic is een razendsnel zoek- en vindspel van spellenuitgever Asmodee. Mijn vijfjarige dochter kende het spel al van school en daarom kon zij ons haarfijn uitleggen wat we moesten doen en dat deed ze goed. Superleuk dat wij dit spel nu ook thuis kunnen spelen met het gezin (of met vriendjes en vriendinnetjes na quarantaine tijd) en meenemen in het handige bewaarblik!

Dobble spel

Dobble Classic is geschikt voor kinderen van 6 jaar en ouder en kan gespeeld worden met 2 tot 8 spelers. De Classic variant bevat 55 kaarten met 5 mini-games die je kunt spelen. Elk kaartje bevat 8 symbolen uit verschillende categorieën. Ook is het spel erg leuk voor volwassenen die van een snel actiespelletje houden!

Speciaal voor de wat jongere spelers bestaat er een Dobble ‘kids’ variant. Dit spel is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. De set bevat 30 speelkaarten met elk 6 dieren en is voor jonge kinderen iets makkelijker om te spelen. De symbolen op het Dobble Classic spel zijn nog niet voor alle kinderen onder de 6 jaar goed te herkennen en te onthouden. Denk aan een Ying-Yang teken, muzieksleutel, schaakstuk of doelwit.

Dobble Classic Review en ervaringen

Inhoud Dobble Classic

  • Opbergblik
  • 55 ronde Dobble kaarten
  • Gebruiksaanwijzing

Zo werkt het spel

Wij spelen het spel Dobbel Classic. Er zijn 55 kaarten waarop steeds 8 symbolen afgebeeld staan. Je kunt vijf spelvariaties spelen met Dobble. Welke spelversie je ook speelt, je moet steeds proberen om als eerste het identieke symbool tussen twee kaarten te vinden en te benoemen. Vervolgens mag je een kaart nemen, een kaart plaatsen of een kaart afleggen volgens de verschillende mini spelletjes die je kan spelen. De speler die de meeste minispelletjes heeft gewonnen is de winnaar.

Dobble Classic - Nederlandse review
Dobble spel met kinderen; wie was sneller en mag de bovenste kaart pakken?
Review Dobble Classic

Review: Dobble Classic spelen met kinderen

Dobble Classic is een leuk actiespel voor iedereen vanaf 6 jaar. Het aanbevolen leeftijdsadvies klopt naar onze mening. Ik merkte namelijk dat mijn dochter van 5 jaar een viertal symbolen gewoon helemaal niet kent of niet zo snel kon benoemen en mijn vermoeden is dan ook dat ze bij haar op school de Kids Dobble of een andere variant hebben. Mijn jongens van 9 en 11 jaar kennen de symbolen wel en daardoor zien en benoemen zij die symbolen ook sneller.

De twee minispellen ‘Toren des Doods’ en ‘De Put’ hebben wij meerdere malen gespeeld en het blijft elke ronde spannend. Wie ziet de plaatjes het snelst?

Met het handige bewaarblik neem je de speelkaarten overal mee naar toe in je tas. Handig voor als je in een restaurant nog even op het eten moet wachten of als reisspelletje in je koffer.

Kort samengevat: een leuk spel waarbij snelheid, observatie en reflexen van groot belang zijn!

Dobble gratis Print & Play

Asmodee, een wereldwijde leider als producent en distributeur van bord- en kaartspellen, maakt downloadbare bordspellen voor iedereen gratis beschikbaar, als onderdeel van haar ‘Print & Play’ initiatief. Iedereen kan nu de spellen zelf printen en spelen met het gezin in de veilige thuisomgeving. Wil jij Dobble of één van de andere leuke spellen van Asmodee gratis spelen? Kijk dan hier hoe je met de free printables aan de slag kunt.

Meer leuke zoek- en vindspellen reviews:

Geef een reactie