Dixit Review

Review Dixit; creatief en fantasierijk spel voor 8 jaar en ouder

Dixit is een sprookjesachtig spel voor spelers vanaf 8 jaar en ouder. Aan de hand van prachtig geïllustreerde kaarten en de zelfverzonnen voorbeeldzin van de verteller, probeer je de kaart te raden. Laat je creativiteit en fantasie maar los op deze game!

Dixit spel

Het sprookjesachtige bordspel Dixit van Asmodee bevat prachtige kaarten die voor interpretatie vatbaar zijn. Bij dit gezellige spel is het belangrijk om je medespelers goed in te schatten en je verbeelding de vrije loop te laten gaan. Leuk om te weten; in 2010 heeft dit spel in Duitsland de titel ‘Spel van het jaar’ gewonnen.

Dixit Ervaring Review Spel

Inhoud

  • Spelbord in de doos (scorespoor)
  • 84 kaarten
  • 36 stemfiches in 6 verschillende kleuren, genummerd van 1 tot 6
  • 6 houten konijnen in verschillende kleuren
  • Handleiding met spelregels

Het spel heeft weinig, waardoor het heel snel te leren is en geschikt is voor kinderen vanaf 8 jaar. De spelduur is ongeveer 30 minuten en het kan met 3 tot 6 spelers gespeeld worden.

Spelregels

Alle spelers hebben altijd zes kaarten (of 7 met drie spelers) in hun hand, waarop mysterieuze tekeningen te zien zijn. Om de beurt is een speler de verteller die een kaart uit zijn hand kiest en deze omschrijft. Dit kan door middel van een woord, een zin of het maken van een gebaar of geluid. Alles is toegestaan. Probeer je tegenstanders goed in te schatten en zorg dat je hint niet te makkelijk of te moeilijk is. De andere spelers kiezen vervolgens een kaart uit hun handkaarten die ze bij de omschrijving vinden passen. Hierna worden alle kaarten geschud en open op tafel gelegd, waarna het stemproces plaatsvindt. Welke kaart is nu van de verteller? Probeer de kaart van de verteller te ontdekken, laat je niet misleiden door de kaarten van andere spelers, maar zorg dat zij wel op jouw kaart stemmen. Op deze manier kan jij de winnaar van Dixit worden!

Review; onze ervaring met het spel Dixit van Asmodee

Wij kregen het spel Dixit in de quarantaine tijd, en hebben nu voldoende tijd voor deze review gehad, om het spel een aantal keer te spelen. Kinderen én volwassenen die van fantasyverhalen en -films houden, zullen Dixit geweldig vinden!

De kaarten hebben bijzonder mooie en fantasierijke illustraties. Voor de fanatieke spelers zijn er allerlei uitbreidingen op het spel verkrijgbaar, voor nog meer speelplezier.

Ik speelde het spel met mijn man en onze zoontjes van 9 en 12 jaar. Mijn dochter van 5 jaar heb ik één keer geprobeerd mee laten te spelen, maar zij snapt de bedoeling niet van het spel en raakte al snel gefrustreerd. Acht jaar en ouder lijkt mij een prima en geschikte leeftijd om aan te houden voor Dixit.

Dixit Review Spel Asmodee

Het mooie aan dit spel is dat je met elkaar speelt en niet zozeer tegen elkaar. Natuurlijk is er wel een winnaar in dit spel maar het voelt toch anders dan dat je bijvoorbeeld een potje Monopoly wint. Het is een bijzonder spel. De eerste keer dat wij het spel speelden was het even wennen om zinnen te maken die niet teveel zouden verklappen. Maar gelukkig went dit al snel. Wij werden vanzelf creatief. Hoewel mijn jongens geen fanatieke fantasy- of sprookjesliefhebbers zijn, vonden zij het een erg leuk familiespel.

Tip! Wil je het spel Dixit eerst testen voordat je aanschaft? Kijk dan op deze pagina voor een gratis print en play versie. Het spel Dixit is onder andere te koop bij bekende speelgoedwinkels en online op bijvoorbeeld Bol.com.

Meer spellen reviews lezen? Bekijk ook eens:

One thought on “Review Dixit; creatief en fantasierijk spel voor 8 jaar en ouder

Geef een reactie