paaseieren-zoeken-manieren-tips-ideeen

Paaseieren zoeken; 5 leuke alternatieven en ideeën

Paaseieren zoeken is voor veel kinderen elk jaar weer een leuke terugkerende traditie met Pasen. Misschien is het daarom juist eens leuk om het in 2023 eens op een andere manier te doen. We zetten 5 leuke alternatieven en ideeën voor jullie op een rijtje!

Pasen vieren wij elk jaar samen met familie. De vaste prik is op eerste of tweede paasdag een brunch (iedereen neemt een gerechtje mee) en samen paaseieren zoeken. Vaak krijgen de kleinkinderen na afloop van het paasfeest van opa en oma nog een klein cadeautje mee naar huis.

Paaseieren zoeken 2023

Ook al geloven mijn kinderen niet meer in de paashaas, ze vinden het nog steeds leuk en spannend om tijdens het paasfeest op eierjacht te gaan. Eerder mochten ze altijd chocolade eieren zoeken (voor of na de paasbrunch) maar een aantal jaar geleden hebben we deze vervangen voor plastic eieren omdat er honden bij waren. Honden kunnen erg ziek worden als ze chocolade eitjes eten. De kinderen hebben er geen problemen mee want opa en oma hebben namelijk ook een gouden plastic ei verstopt. Dat maakt het extra spannend. De eitjes worden genummerd en als alle eitjes gevonden zijn kunnen ze terug worden gegeven aan opa en oma en krijgen ze hun cadeautje. Chocolade eitjes staan voor aanvang van de brunch gewoon op tafel want eigenlijk hoort het er wel een beetje bij die zoetigheid.

1. Schatzoeken spel

Ongeacht het soort eieren die je wilt verstoppen voor kinderen, is het misschien leuk om er een spelletje van te maken. Teken een schatkaart en zet er kruisjes op waar de kinderen de paaseieren kunnen vinden. Hoe leuk is dat!

2. Plastic paaseieren vullen met een activiteit

Bij verschillende winkels zoals de Action kun je gekleurde plastic paaseieren kopen die je zelf kunt vullen. Je kunt ze ook vullen als een soort gelukskoekje met een leuke boodschap of activiteit. Schrijf bijvoorbeeld op briefjes; waardebon voor een lunch met mama, 20 minuten langer opblijven… vul zelf verder aan en verstop ze voor de kids.

3. Bingo met eieren zoeken

Hiervoor heb je witte kunststof of gewoon echte gekookte eieren nodig. Teken van te voren een bingokaart met 4 eieren. Daarvan kleur je er een met streepjes, een met stippels, de ander met driehoekjes en de ander met een ander patroon. Dit doe je ook met een zwarte permanent marker op de eieren. Zorg dat je voldoende eieren hiervoor hebt. Kinderen moeten dus 4 dezelfde paaseieren zoeken en als ze met een dubbele terugkomen moeten ze die weer terugleggen.

4. Laat de kinderen de paaseieren verstoppen

Draai de rollen eens om en laat de kinderen de paaseieren eens verstoppen. Wat zullen ze grinniken als papa en/of mama de eieren gaan zoeken. Je kunt hier ook goed de vulbare plastic eieren voor gebruiken. Kinderen kunnen er dan hun wensen op zetten en de ouder(s) mogen ze uit laten komen voor elk paasei die ze zullen vinden. 😉

5. In het donker Glow in de dark paaseieren zoeken

De vulbare kunststof paaseieren kun je voorzien van kleine kniklichtjes. Action verkoopt vaak zowel de neppe paaseieren als de kniklichtjes. Je kunt ook eventueel ook eieren verven met glow in the dark verf. Spannend om ze te zoeken in het donker!

Meer tips voor het paasfeest met kinderen:

paaseieren zoeken - spel - alternatieven - leukste manieren - spelletjes - 2019

Gaan jullie kinderen ook eieren zoeken met Pasen?

De uitgelichte foto van meisje met gevuld paasmandje is van Schutterstock / Yuganov Konstantin

2 thoughts on “Paaseieren zoeken; 5 leuke alternatieven en ideeën

  1. Hahaha, nummer 4 hebben wij vorig jaar ook gedaan. Het risico is dat ze niet meer weten waar ze de eitjes heeft verstopt (waar gebeurd), dat de verwarming nog af en toe aangaat en je soms een klomp chocolade ergens ontdekt. Brrrr.

Geef een reactie