goede-vrijdag-met-kinderen-beleven-tips-ideeen

Goede Vrijdag met kinderen beleven

Goede Vrijdag is een belangrijke dag in het Christendom en wordt herdacht als de dag waarop Jezus Christus werd gekruisigd en stierf aan het kruis. Het is een dag van bezinning en rouw, maar het kan ook een dag zijn om met kinderen te beleven en te leren over de betekenis van deze dag.

Hier zijn enkele tips & ideeën om Goede Vrijdag met kinderen te beleven:

Maak een kruis

Een van de beste manieren om kinderen te leren over Goede Vrijdag is door het maken van een kruis. Dit kan een eenvoudige en leuke activiteit zijn die kinderen kunnen doen met verschillende materialen, zoals papier, klei of hout. Het is een goede gelegenheid om kinderen te laten nadenken over de betekenis van het kruis en waarom het zo’n belangrijk symbool is in het Christendom.

Vertel het verhaal van Jezus

Een andere manier om Goede Vrijdag met kinderen te beleven is door het verhaal van Jezus te vertellen. Dit kan worden gedaan door middel van een boek of een Bijbelverhaal-app. Het is belangrijk om het verhaal op een manier te vertellen die voor kinderen begrijpelijk is en die de betekenis van de dag benadrukt. Je kunt ook vragen stellen aan de kinderen om ervoor te zorgen dat ze begrijpen wat er is gebeurd en waarom het belangrijk is.

Houd een stille tijd

Goede Vrijdag is een dag van bezinning en rouw. Het is een goede gelegenheid om met kinderen stil te staan bij de gebeurtenissen van de dag en te overdenken wat het betekent voor ons leven. Dit kan worden gedaan door een stille tijd te houden, waarbij je samen stil bent en nadenkt over het verhaal van Jezus en wat het voor ons betekent.

Doe een goede daad

Goede Vrijdag is ook een dag waarop we worden opgeroepen om goed te doen voor anderen. Dit kan een goede gelegenheid zijn om kinderen te leren over naastenliefde en om samen een goede daad te doen. Dit kan iets kleins zijn, zoals een kaart maken voor een zieke vriend of een buurman helpen met boodschappen doen.

Maak een paasmandje

Een ander idee is om samen met kinderen een paasmandje te maken. Dit kan worden gedaan met verschillende materialen zoals papier, karton of stof. Het is een goede gelegenheid om kinderen te leren over de symboliek van paasmandjes en wat ze betekenen in het Christendom. Je kunt ook het mandje vullen met chocolade-eieren en ander paaslekkers.

Andere manieren

Verder kun je voor de verwerking van Goede Vrijdag met kinderen, kleurplaten met dit thema opzoeken, een film kijken of samen een liedje luisteren of zingen.

Tot slot

Het is belangrijk om te onthouden dat Goede Vrijdag een dag van rouw en bezinning is. Het is belangrijk om het verhaal van Jezus op een passende manier te vertellen en kinderen te helpen begrijpen waarom deze dag zo belangrijk is voor Christenen. Door samen te beleven en te leren, kun je deze dag betekenisvol maken voor zowel volwassenen als kinderen. Lees ook onze tips voor Witte Donderdag met kinderen beleven.

Geef een reactie