halloween-bucketlist-voor-kinderen-25-ideeen-tips-inspiratie

Halloween bucketlist voor kinderen met minstens 25 tips voor activiteiten

Halloween: een tijd van griezelige kostuums, gesneden pompoenen, en natuurlijk, bergen snoep. Voor kinderen is het een van de meest verwachte feesten van het jaar.

Niet alleen vanwege de snoepjes, maar ook vanwege de spanning en het avontuur die bij deze dag horen.

Of je nu nieuw bent in de wereld van Halloween of simpelweg nieuwe ideeën zoekt om de feestdag nog leuker te maken voor je kinderen, deze Halloween bucketlist voor kinderen staat boordevol inspiratie met (minstens 25!) tips voor leuke en griezelige activiteiten.

1. Pompoenen uithollen

halloween-pompoen-maken-tips-ideeen

Het uithollen van pompoenen is een klassieke Halloween-activiteit. Het is niet alleen een leuke activiteit voor op je Halloween- of herfst bucketlist met kinderen, maar stimuleert ook de creativiteit van kinderen. Laat ze hun eigen gezichten en patronen ontwerpen of gebruik sjablonen die online te vinden zijn. Vergeet niet om de uitgeholde pompoen met een kaarsje of lichtje te verlichten!

2. Griezelige Halloween koekjes bakken

halloween-koekjes-pompoen-recepten-kindvriendelijk
Voor op je bucketlist: Halloween koekjes bakken

Duik de keuken in en bak samen spookachtige koekjes. Denk aan heksenvingers, spookjes of vleermuizen. Gebruik glazuur, snoepjes en chocolade om ze nog griezeliger te maken.

3. Halloween verkleedfeestje

Organiseer een verkleedfeestje thuis of ga op zoek naar lokale Halloween-evenementen, bijvoorbeeld van speeltuinverenigingen. Laat de kinderen hun favoriete griezelpersonage kiezen en help ze met hun kostuum. Of het nu een spook, heks, vampier of mummie is, het belangrijkste is dat ze plezier hebben!

4. Spookachtige verhalen vertellen

Verzamel rond een kampvuur of onder een deken met zaklampen en vertel elkaar griezelige verhalen. Voor jongere kinderen kun je kiezen voor lichtere, sprookjesachtige verhalen om nachtmerries te voorkomen.

5. Halloween knutselen

Zombie knutselen - Halloween knutselen

Er zijn tal van knutselprojecten te vinden, van papieren spookjes tot klei-monstertjes. Laat je kinderen hun fantasie de vrije loop en creëer samen iets unieks. Bekijk ook onze blog over Halloween knutselen met kinderen.

6. Speurtocht met griezelthema

Organiseer een Halloween-speurtocht in je achtertuin of in huis. Verstop snoepjes en kleine speeltjes en geef hints of raadsels om de kinderen te begeleiden.

7. Bezoek een spookhuis

Deze staat al een tijdje op onze Halloween bucket list voor kinderen maar helaas is het voor ons best een eindje rijden om een spookhuis te bezoeken.

Afhankelijk van de leeftijd van je kinderen kun je een plaatselijk spookhuis bezoeken. Voor jongere kinderen zijn er vaak minder enge versies beschikbaar die meer gericht zijn op plezier dan op schrik.

8. Filmavond met kindvriendelijke griezelfilms

Griezelfilms voor Halloween met kleine kinderen
Griezelfilms voor Halloween met kleine kinderen

Kies een paar kindvriendelijke Halloween-films en organiseer een filmavond. Populaire keuzes zijn “Hocus Pocus”, “Casper het Vriendelijke Spook” en “Hotel Transylvania”.

9. Maak een griezeldrankje

halloween-drankjes-voor-kinderen-hapjesplank-borrelplank
Voor op je Halloween bucketlist voor kinderen: maak een griezeldrankje

Creëer samen met je kinderen een spooky drankje. Dit kan een rode vruchtensap zijn die doet denken aan drakenbloed of een groen drankje dat lijkt op een heksendrankje. Voeg wat droogijs toe voor een mysterieuze mist!

10. Bezoek een pompoenboerderij

herfstuitjes-met-kinderen-pompoenboerderijen-nederland

Dit is een geweldige manier om in de Halloween-sfeer te komen. Kies samen met je kinderen de perfecte pompoen uit, geniet van een hooiritje of verdwaal in een maïsdoolhof.

11. DIY Halloween Kostuum

In plaats van een kant-en-klaar kostuum te kopen, waarom niet samen iets creëren? Zoek naar ideeën online of op Pinterest en maak er een leuk project van.

12. Trick or Treat

bucketlist-halloween-kinderen-activiteiten-trick-or-treat-snoep-of-je-leven

Natuurlijk mag dit niet ontbreken op de bucketlist. Zorg voor een stevige tas of emmer en ga samen met je kinderen van deur tot deur om snoep te verzamelen.

13. Dansen op monstermuziek

Zet wat leuke Halloween-liedjes op en houd een dansfeestje. “Monster Mash” en “Thriller” van Michael Jackson zijn altijd hits!

14. Creëer een Halloween fotoboek

Neem foto’s van alle activiteiten die je doet en maak aan het einde van de maand een Halloween-fotoboek. Dit is een geweldige manier om herinneringen vast te leggen.

15. Doneer overtollig snoep

halloween-snoep-action-winkel

Na een succesvolle Trick or Treat kunnen de kinderen vaak overstelpt worden met snoep. Overweeg om een deel van het snoep te doneren aan lokale liefdadigheidsinstellingen zoals een moeder-kind opvangcentrum.

16. Schminken station

Richt een schmink station in en transformeer de gezichten van je kinderen in griezelige wezens, katten, heksen, zombies of wat ze maar wensen. Als je niet zeker bent van je schminkvaardigheden, zijn er online talloze tutorials te vinden.

17. Heksenhoed ringwerpen

Maak of koop grote heksenhoeden en gebruik hoepels of ringen om een ringwerpspel te creëren. Wie kan de hoepel om de punt van de hoed krijgen?

18. Maak je eigen spookhuis of spooktuin

halloween-bucket-list-voor-met-kinderen-tips-decoratie

Met wat oude lakens, kartonnen dozen en sfeerverlichting kun je een eenvoudig spookhuis in je woonkamer of garage maken. Laat de kinderen helpen met het decoreren en het verzinnen van griezelige verrassingen voor bezoekers.

19. Spookachtige schaduwspellen

Gebruik een laken en een sterke zaklamp om schaduwspellen op de muur te creëren. Laat de kinderen griezelige vormen met hun handen maken en vertel ondertussen spookverhalen.

20. Halloween bingo

Maak een bingo-kaart met verschillende Halloween-symbolen zoals spoken, vleermuizen, heksen en meer. Gebruik snoepjes of pompoenzaadjes als markers.

21. Doe een mummie-wikkelwedstrijd met wc-rollen of oude lakens

halloween-bucketlist-kinderen-mummie-wcpapier-kostuums-spelletjes

Gebruik toiletpapier of oude lakens in repen geknipt om een mummie-wikkelwedstrijd te organiseren. Twee teams kunnen tegen elkaar strijden om te zien wie het snelst een teamlid in toiletpapier kan wikkelen om een ‘mummie’ te creëren.

22. Vang het spook

Vul witte ballonnen met helium en teken er spookgezichten op. Laat ze los in een kamer en daag de kinderen uit om de ‘spoken’ te vangen.

23. Spookachtige geluiden quiz

Speel verschillende griezelige geluiden af en laat de kinderen raden wat het geluid is. Dit kan variëren van het geluid van een huilende wolf tot krakende deuren.

24. Pompoen bowling

Hol een kleine pompoen uit en gebruik hem als bowlingbal. Gebruik lege flessen of wc-rollen (versierd als mummies of monsters) als kegels.

25. Maak griezelige slijm

Kinderen zijn dol op slijm, en Halloween is de perfecte tijd om wat griezelige varianten te maken. Denk aan groene heksenslijm of oranje pompoenslijm met glitters.

26. Bezoek aan Halloween pretparken in Nederland of buitenland

halloween-julianatoren-pretparken-attractieparken

Tijdens de Halloween-periode transformeren veel pretparken tot griezelige speelplaatsen met speciale attracties, shows en personages. Er zijn vaak speciale zones voor kinderen, zodat ze kunnen genieten van het plezier zonder al te veel schrik.

Of je nu kiest voor een groot park zoals Disneyland tijdens hun “Halloween Time” of een lokaal pretpark zoals Slagharen, Toverland, Drouwenerzand, De Julianatoren of Walibi, er is overal wel iets spookachtigs te beleven.

27. DIY Halloween Lantaarns

Met wat glazen potten, vliegerpapier en LED-theelichtjes kunnen kinderen hun eigen griezellantaarns maken. Ze kunnen verschillende ontwerpen en kleuren gebruiken om spoken, heksen of pompoengezichten te maken.

Halloween is een magische tijd voor kinderen. Met deze “Halloween bucketlist voor kinderen” zullen ze zich geen moment vervelen en wordt het een feest om nooit te vergeten. Dus zet je heksenhoed op, versier je huis en maak er samen een griezelig leuk avontuur van!

Geef een reactie