herfst-bucketlist-voor-kinderen-tips-ideeen-inspiratie-blog

Herfst bucketlist voor kinderen

De herfst is aangebroken! De bladeren veranderen van kleur, de lucht wordt frisser, en de truien kunnen weer uit de kast gehaald worden.

Het is een seizoen vol kleur, geur en activiteiten voor het hele gezin. Zeker voor kinderen is de herfst een magische tijd.

Dus wat zijn de absolute must-dos voor je kleine avonturiers deze herfst? Hier vind je dé herfst bucketlist voor kinderen met 25 leuke tips, ideeën en activiteiten. Ook leuk voor in de herfstvakantie!

1. Ga op bladerjacht

Herfstbladeren zijn niet alleen prachtig om naar te kijken, maar ook geweldig om mee te spelen. Ga met je kinderen op bladerjacht! Verzamel verschillende kleuren, vormen en maten. Thuis kunnen ze er kunstwerkjes van maken door ze op te plakken of er met krijt over heen te kleuren.

2. Kastanjes, eikels en dennenappels verzamelen

Wie herinnert zich niet het plezier van het verzamelen van kastanjes en eikels? Het is niet alleen leuk, maar ook educatief. Laat je kinderen de verschillende noten en zaden herkennen. Eenmaal thuis kun je poppetjes en dieren knutselen met kastanjes.

3. Paddenstoelen speurtocht

De herfst is het seizoen van de paddenstoelen, dus zeker een must-see voor op je herfstbucketlijst voor je kind. Ga naar een bosrijke omgeving en ga samen op speurtocht naar de mooiste exemplaren. Vergeet niet je kinderen te waarschuwen dat ze nooit paddenstoelen mogen plukken of eten zonder toezicht.

4. DIY lantaarns maken

Terwijl de dagen korter worden, brengen lantaarns een gezellige sfeer in huis. Gebruik lege glazen potten, herfstbladeren en wat lijm om samen met je kinderen prachtige herfstlantaarns te maken.

5. Herfstige bakmiddag

Pompoenkoekjes, appelcake, notenbrood… De herfst zit boordevol smaak. Plaats deze dus ook op je bucketlist herfst. Duik samen de keuken in en bak heerlijke herfsttraktaties. En het leukste? Na het bakken mogen jullie natuurlijk proeven!

6. Natuurwandeling met een twist

Ga naar een lokaal bos of park en maak een wandeling. Om het extra spannend te maken, kun je een speurtocht voorbereiden. Maak een lijst van dingen die je kinderen moeten vinden of fotograferen, zoals een oranje blad, een veertje of een dennenappel.

7. Bezoek een pompoenboerderij

herfstuitjes-met-kinderen-pompoenboerderijen-nederland

Wat is de herfst zonder pompoenen? Bezoek een lokale pompoenboerderij in Nederland of naar de Pompoen Dagen in Asten. Vaak kun je hier niet alleen pompoenen kiezen, maar ook genieten van activiteiten zoals een doolhof of een hooiberg.

8. Maak zelf vogelvoer

Help de vogels om de koude maanden door te komen. Smelt wat vet en meng het met vogelzaad. Laat je kinderen het in leuke vormen gieten of op een dennenappel smeren. Hang het op in de tuin en kijk welke vogels erop afkomen.

9. Organiseer een modderdag

Laarzen aan, oude kleren aan en spelen maar! Na een regenbui zijn plassen en modder onweerstaanbaar voor kinderen. Laat ze lekker ravotten en herontdek zelf het plezier van een goede modderpoel.

10. Maak een herfstknutselhoek

Zet een tafel klaar met knutselspullen en alle verzamelde herfstschatten. Laat de creativiteit van je kinderen de vrije loop. Van tekeningen tot kleiwerkjes, de mogelijkheden zijn eindeloos.

11. Herfstige fotoshoot

Herfstvakantie

Pak je camera of smartphone en organiseer een leuke fotoshoot in een park of bos. De prachtige herfstkleuren zijn een perfecte achtergrond voor onvergetelijke familiefoto’s.

12. Maïsdoolhof bezoeken

Sommige boerderijen hebben maïsdoolhoven waar je kinderen urenlang kunnen verdwalen en verkennen. Een leuke en uitdagende activiteit!

13. Zelf jam maken

Pluk samen met je kinderen bramen of appels en maak er jam van. Niets smaakt zo goed als zelfgemaakte jam op een koude herfstochtend.

14. Kampvuuravond

vuurkorf-kampvuur-hapjes-snacks-smores-recept-maken

Maak een klein kampvuur in je tuin, rooster marshmallows en vertel griezelige verhalen.

15. Warme chocolademelk dag

Experimenteer met verschillende smaken warme chocolademelk. Voeg karamel, pepermunt of zelfs chilipeper toe voor een unieke draai.

16. Herfstbingo

Maak een bingo-kaart met herfstobjecten zoals een gekleurd blad, een spin, een paraplu, enz. Wie het eerst bingo heeft, wint!

17. Regenlaarskunst

Dip de onderkant van de laarzen van je kinderen in wateroplosbare verf en laat ze patronen maken op een groot stuk papier/behang.

18. Start een verzameling

Begin met het verzamelen van herfstbladeren, stenen of schors. Bewaar ze in een scrapbook of displaydoos.

19. Griezelfilm marathon met kindvriendelijke films

Griezelfilms voor Halloween met kleine kinderen

Kies enkele kindvriendelijke griezelfilms uit en houd een filmavond compleet met popcorn en dekens.

20. Herfst slingers maken

Gebruik gedroogde bladeren en andere natuurlijke items om mooie slingers te maken voor in huis.

21. Boselfjes en kabouterhuisjes maken

Gebruik natuurlijke materialen om kleine huisjes en structuren te maken in het bos voor imaginaire wezens.

22. Spelen in een bad vol bladeren of kastanjes

blotevoetenpad-herfst-sensopatisch spelen

Verzamel veel bladeren of kastanjes en vul een kinderbadje of afwasteil ermee. Kinderen zullen het geweldig vinden om erin te springen en te spelen.

23. DIY Herfstkroon

Gebruik takjes, bladeren en bloemen om prachtige kronen te maken. Een perfect accessoire voor elk herfstavontuur!

24. Doe een regendans

Trek oude kleren aan en ga naar buiten tijdens een regenbui. Dans, spring in plassen en geniet van de verfrissende regen.

25. Herfst bucketlist kalender maken

Maak samen met je kinderen een herfst bucketlist kalender voor de herfstmaanden. Markeer alle activiteiten die jullie willen doen en tel af naar speciale herfstdagen.

Met deze 25 toffe activiteiten heb je zeker een volle en spannende herfst voor de boeg. Elk idee is een kans om samen tijd door te brengen, te leren en te genieten van alles wat dit prachtige seizoen te bieden heeft. Veel plezier met deze herfst bucketlist voor kinderen!

Lees ook:

Geef een reactie