zomer-bucketlist-voor-kinderen-activiteiten-zomervakantie-tips-ideeen

Zomer bucketlist voor kinderen

De zomervakantie staat voor de deur, maar hoe zorg je ervoor dat deze zomer echt onvergetelijk wordt voor je kinderen? Het antwoord is simpel: door nu alvast een zomer bucketlist voor je kind te maken!

Ga er samen met je kind voor zitten en maak een lijstje met leuke activiteiten.

Een zomer bucketlist voor kinderen is een lijst van dingen die je wilt doen met/voor je kinderen voordat de zomer(vakantie) voorbij is. Het kan van alles zijn, van een bezoek aan het strand tot het maken van zelfgemaakte ijsjes. Hier zijn enkele ideeën en tips voor activiteiten om je op weg te helpen.

1. Maak je eigen ijsjes

Wat is er nu beter dan een ijsje op een warme zomerdag? Een zelfgemaakt ijsje!

Pak wat ijsvormpjes, fruit, yoghurt en laat je creativiteit de vrije loop. Laat je kinderen hun favoriete smaken kiezen en plezier hebben terwijl ze hun eigen ijsjes maken.

Het is niet alleen lekker, maar ook een leuke manier om wat tijd samen door te brengen.

2. Bezoek een nieuw strand of zwemlocatie

De zomer is de perfecte tijd om nieuwe plaatsen te verkennen. Waarom ga je niet op zoek naar een nieuw strand of zwemplek in de buurt?

Pak een picknickmand, wat zwemspullen en ga op avontuur. Je kinderen zullen de kans om een nieuwe plek te verkennen vast geweldig vinden.

3. Organiseer een buitenspeeldag

Sponsballen-waterbommetjes-maken-knutselen-diy

Zet de tablets en videogames aan de kant en organiseer een dag vol buitenplezier. Je kunt waterspelletjes spelen, een speurtocht organiseren, of zelfs een sportdag houden. Het belangrijkste is dat iedereen in beweging is en geniet van de buitenlucht.

Lees hier hoe je sponsballen maken kunt voor een watergevecht.

4. Begin een moestuin

Moestuinieren met kinderen en Pieter Konijn

Leer je kinderen over de natuur door samen een moestuin te planten. Ze zullen niet alleen leren waar hun eten vandaan komt, maar ook de voldoening ervaren van het zien groeien van iets dat ze zelf hebben geplant. Bovendien is tuinieren een rustgevende en therapeutische activiteit die je kunt doen als een gezin.

5. Houd een filmavond buiten

Zorg voor een nieuwe draai aan de traditionele filmavond door deze buiten te organiseren. Alles wat je nodig hebt is een wit laken, een projector en wat popcorn. Kies een gezinsvriendelijke film, nestel je onder de sterren op een paar zitzakken of dekens en geniet van een avond vol plezier.

6. Ga kamperen in de achtertuin

Wie zegt dat je ver moet reizen om te kamperen? Zet een tent op in je achtertuin of huur een tipi tent voor in je tuin, maak een kampvuur en geniet van een nacht onder de sterren. Je kunt verhalen vertellen, marshmallows roosteren en naar de geluiden van de natuur luisteren.

7. Maak een zomer scrapbook

zomer-bucketlist-kind-activiteiten-tips-scrapbook-maken

Leg al je zomerherinneringen vast in een scrapbook. Laat je kinderen foto’s maken, kaartjes verzamelen en tekeningen maken van hun favoriete zomeractiviteiten. Aan het einde van de zomer heb je een prachtig aandenken dat je altijd zal herinneren aan de geweldige tijd die jullie samen hebben gehad.

8. Leer iets nieuws

Zomer is de perfecte tijd om iets nieuws te leren. Of het nu gaat om fietsen, zwemmen, een nieuwe sport, of een muziekinstrument, moedig je kinderen aan om een nieuwe vaardigheid te leren. Het zal hun zelfvertrouwen vergroten en ze zullen er trots op zijn dat ze iets nieuws hebben bereikt.

9. Ga sterren kijken

Neem een avond om samen met je kinderen naar de sterren te kijken. Leer ze over de verschillende sterrenbeelden en probeer ze in de nachtelijke hemel te vinden. Het is niet alleen leerzaam, maar ook een prachtige manier om de wonderen van het universum te waarderen. Je zou ook kunnen kijken of je samen een sterrenwacht kunt bezoeken.

10. Maak een zomerleeslijst

mooze-zitzak-bedrukken-foto

Stimuleer de liefde voor lezen door samen een zomerleeslijst te maken. Kies boeken die passen bij de leeftijd en interesse van je kinderen en zet een rustig leeshoekje op. Het lezen van boeken kan een geweldige manier zijn om de zomerse hitte te ontsnappen en in een andere wereld te duiken.

11. Fruit plukken

Bezoek een lokale boomgaard of fruitboerderij en pluk je eigen fruit. Denk aan aardbeien, kersen of bessen!

12. Vliegeren op het Strand

Laat op een winderige dag een vlieger opstijgen en zie hem hoog in de lucht zweven.

13. Organiseer een zandkasteel bouwwedstrijd

Daag je gezin uit voor een zandkasteelwedstrijd. Wie bouwt het meest indrukwekkende kasteel?

14. Zomerse fotospeurtocht uitzetten

Maak een lijst van zomerse objecten of dieren om te fotograferen. Denk aan een vlinder, een zonnebloem of een ijsje.

15. Waterballonnen gevecht

Vul ballonnen met water voor een verfrissend en leuk gevecht op een hete dag.

16. Bezoek een waterpark

Glijbanen, golven en splash-zones! Waterparken in Nederland bieden een hele dag plezier.

17. Blotevoetenpad

Vind een blotevoetenpad in de buurt en ervaar verschillende texturen en temperaturen onder je voeten.

18. Picknick bij zonsondergang

Pak een mand met lekkernijen en geniet van een maaltijd terwijl de zon ondergaat.

19. Bloemenkrans maken

Verzamel wilde bloemen en maak je eigen bloemenkrans als perfect zomers accessoire.

Het maken van een zomer bucketlist voor kinderen is een toffe manier om ervoor te zorgen dat je het meeste uit je zomer haalt. Het geeft je iets om naar uit te kijken en helpt je om de zomer vol plezier en avontuur te maken. Dus pak een pen en papier en begin met plannen. Deze zomer wordt de beste ooit!

Lees ook:

One thought on “Zomer bucketlist voor kinderen

Geef een reactie