Herfstuitjes Peuters Blog Tips

5x Budget herfstuitjes met een peuter

Herfst; de tijd van het jaar wanneer de kleurrijke bladeren sierlijk van de bomen vallen, het buiten kouder is en het sneller donker wordt… En je met je kleine regenlaarsjes in de plassen mag stampen! Wat een feest voor je peuter.

Voor je het weet staat de herfstvakantie weer voor de deur. Heb jij al leuke plannen gemaakt? Ter inspiratie hebben wij 5 leuke budget herfstuitjes voor peuters verzameld. En natuurlijk zijn ze ook nog wel leuk voor kleuters. 😉

Herfstuitjes met een peuter

De herfst is voor peuters misschien wel de leukste tijd van het jaar. Er valt veel in de natuur te ontdekken. Bomen krijgen andere kleuren en verliezen hun bladeren. De paddenstoelen schieten uit de grond en het is tijd om je winterjas en winteraccessoires tevoorschijn te halen. Ga je mee naar buiten? Er zijn veel leuke herfstuitjes met peuters te ontdekken. Omdat het in de herfstperiode nogal wisselvallig weer is, delen we ook een aantal leuke overdekte herfst uitjes voor peuters!

1. Wandelen in het bos

Het is heerlijk om tijdens de herfst in het bos te wandelen met je peuter, een ideaal herfstuitje voor ze. Regenlaarsjes aan en gaan. Neem wat lekkers mee voor onderweg en maak een pauze om elkaar onder de bladeren te begraven of voor een verstop spelletje! Op de site van het IVN kun je voor €0,85 een paddenstoelen zoekkaart bestellen. Daarmee kun je samen met je peuter op paddenstoelen-schattenjacht en aankruisen welke paddenstoelen je hebt gevonden.

Tip: verzamel wat herfstmaterialen uit het bos om thuis een herfstbakje of herfst seizoenstafel met je peuter te maken.

2. Kabouterpad speurtocht

Een kabouterpad is ook een leuk herfstuitje met peuters. Een kabouterpad is leuk voor kinderen van 2 tot en met 6 jaar. Wij bezochten laatst het grote Kabouterbos in Dronten, hier hebben ze elk seizoen een andere speurtocht. Meestal ga je tijdens een kabouterpad speurtocht opzoek naar kabouters of kabouterpaaltjes in het bos. Bij verschillende plekken in Nederland kun je tegen betaling een puntmuts en speurtocht ophalen voor je eigen kabouter.

3. Bezoek een leuk museum voor peuters

Bij slecht weer en veel regen is het misschien handig om een overdekt herfstuitje op te zoeken. Tikva van Gezinopreis.nl schreef een tijdje geleden voor ons een handig overzicht met leuke museums voor peuters in Nederland. En daar staan echt leuke musea tussen! Misschien even een middagje naar het nijntje museum met een peuter?

4. Kinderboekenweek met activiteiten in de bibliotheek

In oktober is er weer de kinderboekenweek. Dit keer met het thema: Reis mee! Veel bibliotheken hebben dan een leuk programma met extra activiteiten voor kinderen. Kijk of vraag even bij een bibliotheek bij jou in de buurt wat zij organiseren voor de Kinderboekenweek.

5. Kerstshow bewonderen in het tuincentrum

De pepernoten hebben jullie vast al zien liggen in de winkels. In veel tuincentra kun je al vanaf oktober de kerstcollecties bewonderen en shoppen. Grote tuincentrums maken er vaak een groot feest van, met een carrousel, attracties of een grote kerstshow.

Herfst uitjes met peuters, herfstuitjes peuter kleuter; 5 tips!

Ik ben heel benieuwd welke herfst uitjes met peuters op jullie to-do lijstje staan. Laat je het ons weten door een reactie achter te laten?

Geef een reactie