Leuke vriendinnenuitjes ideeën

10 ideeën voor leuke vriendinnenuitjes

Als mommy zijnde is het fijn om af en toe ook even iets zonder je kinderen te doen. Even lekker bijkletsen met een goede vriendin bijvoorbeeld. Heb je zin om iets leuks te doen met je bestie? In dit blog deel ik 10 toffe ideeën voor leuke vriendinnenuitjes.

Tradities met vriendinnen zijn leuk om in stand te houden. Zo bezoek ik jaarlijks met een goede vriendin een beurs (klinkt misschien saai maar is het niet!) en ga ik gezellig een keer samen ontbijten of uiteten. Dit jaar gaan we voor het eerst naar een Ladiesnight bij Kinepolis. Een keer wat anders en heel véél zin in!

Vriendinnenuitje 1: dagje wellness of sauna

Toe aan een beetje ontspanning en selfcare? Dan is het leuk om samen een dagje wellness, spa arrangement of sauna te boeken. Met een vriendin is dit leuker en gezelliger dan in je uppie!

Vriendinnenuitje 2: dagje shoppen in een andere stad

Koop treinkaartjes met korting en ga samen shoppen in een andere stad. Struin de boetiekjes af of ga samen koopjes jagen. Vroeger toen ik nog een OV kaart voor school had was dit een van mijn favoriete vriendinnenuitjes en ik zou het zo weer doen! Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag zijn mijn favoriete steden om te shoppen. In Duitsland is CentrO, een groot overdekt winkelcentrum een aanrader!

Vriendinnenuitje 3: beurs bezoeken

Bij het woordje ‘beurs’ denken mensen vaak meteen aan druk en saai. Toch zijn er best leuke beurzen. Voor mommy’s to be zijn de baby- en zwangerschapsbeurzen erg leuk. Afgelopen jaar zijn José en ik naar Caravana geweest; een camper- en kampeerbeurs. Superleuk om te zien en wat hebben we gelachen met elkaar en om sommige producten die we ter plekke mochten testen. Waar ik ook nog wel een keer heen wil is het Libelle zomer event.

Vriendinnenuitje 4: bootje varen

Heerlijk genieten op het water in een bootje. Een vriendinnen uitje naar Giethoorn is leuk maar een Wadden tocht of boottocht naar de Markerwadden vanuit Lelystad is ook erg tof!

Vriendinnenuitje 5: oldtimer huren

Als bootje varen niet zo jouw ding is dan is het misschien wel een leuk idee om een oldtimer te huren. Steeds vaker zie ik in Nederland oldtimer verhuurbedrijven als paddenstoelen uit de grond schieten. Het ziet er dan ook wel erg tof uit om met een oude Eend, Kever, DAF of Trabant een dagje te toeren. Picknick mand mee voor een leuke stop onderweg…

Vriendinnenuitje 6: instagrammable musea in Amsterdam bezoeken

Amsterdam is altijd een goed plan! Niet alleen voor een dagje shoppen maar ook om één van de twee instagrammable musea te bezoeken. Wat dat is? Dat zijn (Instagram) museums met ingerichte ruimtes om bijzondere foto’s te maken. Zo kun je hier bijvoorbeeld foto’s maken in een ballenbak vol spekjes en met allerlei andere toffe achtergronden. Check bijvoorbeeld het Youseum of Wondr in Amsterdam.

Vriendinnenuitje 7: ladiesnight in de bioscoop

Een ladiesnight klinkt best spannend of niet? Het is niet meer dan een vrouwenavond in de bioscoop. Kinepolis bijvoorbeeld organiseert het elke maand met een andere film. Vooraf aan de film staan er vaak kraampjes waar je kunt shoppen, bij de entree krijg je soms een glas bubbels of sinaasappelsap en krijgen bezoekers een leuke goodiebag mee naar huis. Super om eens met een vriendin te doen!

Vriendinnenuitje 8: dagje strand

Als de temperaturen het toelaten is een dagje strand erg leuk! Samen zonnen, wandelen over de boulevard en cocktails drinken in een strandtent of op een terrasje. Nice!

Vriendinnenuitje 9: boek een leuke workshop

Voor de creatieve vriendinnen is het leuk om een workshop te boeken. Bosche bollen versieren, een kookworkshop, make-up workshop, vogelhuisjes knutselen… je kunt het zo gek niet verzinnen.

Vriendinnenuitje 10: high wine of high tea

Niet heel origineel maar niets minder leuk is een high tea of high wine arrangement. Je hebt alle tijd om met je vriendinnen bij te kletsen en ondertussen kun je wijntjes of thee en lekkere hapjes proeven. Gezellig!

De leukste vriendinnenuitjes

Wat is jouw favoriete vriendinnenuitje?

Geef een reactie