manana

Met kinderen naar het Mañana Mañana festival in Vorden

Aflopen week van 14 t/m 17 juni vond het Mañana Mañana festival plaats op een mooie locatie rond het kasteel in Vorden. Het was een super relaxed festival voor alle leeftijden. Wij waren er afgelopen zaterdag voor het eerst met onze kinderen. Ik laat jullie graag zien wat er allemaal te doen was en hoe wij het hebben ervaren.

Voor ons wat het ongeveer een uur en kwartier rijden naar Vorden. Als je van verder komt of het festival op meerdere dagen wilde bezoeken dan kon je er tegen betaling met je tentje of caravan overnachten op de festivalcamping. Ik zag er zelfs kartonnen tenten staan, hoe leuk is dat? De camping ben ik niet op geweest maar vanaf de omheining zag het er mega gezellig uit. De camping is opgesplitst in meerdere delen en zo is er ook een familiecamping. Ik zie het best wel zitten om daar volgend jaar te kamperen.

Over het Mañana Mañana festival

Dit jaar (2018) vond het Mañana Mañana festival voor de tweede keer plaats in Vorden op een sprookjesachtige locatie rondom het kasteel. Het feest werd in samenwerking met de eigenaresse van het wonderschone Kasteel Vorden en Geldersch Landschap en kastelen georganiseerd. Dit jaar trok het festival ruim 28.300 bezoekers.

In 2013 werd het allereerste Mañana Mañana festival georganiseerd met als insteek zich te onderscheiden als meest relaxte festival van Nederland. Opvallend is de geringe hoeveelheid hekken. Er staan er wel wat, maar een stuk minder dan bij andere festivals. Touwen en paaltjes geven aan waar het festivalterrein stopt en de rest van de wereld begint. Qua muziek lopen de genres uiteen van klassiek tot punkrock tot electropop tot blues en ga zo maar door. Op Mañana Mañana ontdek je de krenten uit de pap van de (inter)nationale muziekscene, bijzonder theater, nieuwe en verrassende muziek van ‘upcoming’ bands.

manana-festival-2018
Tip: neem een picknickkleed mee
Kasteel Vorden - Mañana Mañana festival met kinderen
Een foto van mij en mijn kroost voor het kasteel in Vorden

Mañana Mañana kidsproof festival

Met onze jongste zoon zijn we vorig jaar naar de Zwarte Cross geweest. Hij wist dus al een beetje wat een festival inhield. Toch is dit festival waar we zaterdag waren totaal anders en kan ik het absoluut niet met elkaar vergelijken. Op de Zwarte Cross lagen de velden vol met plastic bekers en andere zooi, waren er veel aangeschoten mensen en kwamen er hele andere artiesten. Het hoogtepunt was daar natuurlijk de motorcross en ook daar hadden we een topdag gehad!

Wat ons opviel aan het Mañana Mañana festival was dat er nergens troep lag! Overal stonden prullenbakken en de gasten gooiden netjes hun bekers, papiertjes en andere rommel weg. Echt respect, want ik heb nog nooit zo’n schoon festival gezien. Wij waren er althans alleen overdag, ik heb geen idee of het ’s avonds ook zo schoon blijft..

Als het donker begint te worden gaat de leuke sfeerverlichting aan en wordt het nog gezelliger.

Kinderen kunnen naar boven klimmen en in een hangmat chillen

Het speelbos; wat is er voor kinderen te doen?

Overal op het festival waren attracties die de kinderen aanspraken. Aan vermaak ontbreekt er niets. Voor de niño’s en niña’s was er een speciale area ‘het speelbos’ ingericht waar ze bij de limofabriek hun eigen ranja konden maken, zweven en fietsen 😉 in de zweefmolen, graven in het fossielenveld, knutselen of marshmallows en broodjes roosteren in het indianendorp. Deze activiteiten waren niet gratis en betaalde je net als het eten en drinken met muntjes.

Twister tussen 4 muren; het trok heel wat bekijks 😉
Speelbos Mañana Mañana 2018
De zweefmolen was een groot succes!

Eten en drinken op het Mañana Mañana festival

Helaas mag je zelf geen eten en drinken meebrengen naar het festival. Overal op het festival staan foodtrucks, foodcontainers en andere leuke eettentjes! Van vers gemaakte frietjes en pizza tot buitenlandse gerechten. Voor ieder is er wel iets lekkers. Het eten en drinken betaal je met muntjes. Deze waren €2,50 per stuk. Voor een hele pizza betaal je 4 muntjes, dus omgerekend € 10,-. Voor een festival vind ik het eten en drinken een redelijke normale prijs.

Eten-drinken-foodtrucks

Wat vonden mijn kinderen ervan?

Cool! Wel spijtig dat we de buggy in de auto hebben laten liggen voor onze jongste telg. Meestal is het op festivals zo druk en lastig begaanbaar met een buggy of kinderwagen, maar op het Mañana Mañana festival had het goed gekund.

Mijn kinderen waren erg onder de indruk en ze wilden wel van alles doen. Overal keken ze hun ogen uit. Het leukste gedeelte van het festival vonden ze het speelbos. Volgend jaar willen ze hier weer heen en zelfs overnachten op het kampeerterrein! Dan kunnen de jongens mooi samen op pad met een paar muntjes op zak en gaan wij rustig ergens zitten en van de muziek genieten. 🙂

Het was er zó gezellig, zo’n leuk sfeertje en echt heel chill! Echt één van de leukste festivals die we tot nu toe hebben bezocht.

manana-festival

Mañana Mañana in 2019

De volgende editie van Mañana Mañana zal plaatsvinden op 13-14-15-16 juni 2019. De voorverkoop voor deze zevende editie start op zaterdag 6 oktober 2018. Volg Mañana Mañana op Facebook om op de hoogte te blijven of kijk op de website voor meer informatie.

Praktische informatie en tips

  • Er is voldoende parkeergelegenheid en parkeren is gratis
  • Tickets koop je met korting op de website van Mañana Mañana
  • Kinderen tot 1.40 m mogen gratis het festivalterrein op
  • Advies: neem een draagzak of buggy mee voor kinderen die het lopen niet zo lang volhouden
  • Je mag geen eten en drinken meebrengen
  • Tip: laat je kinderen een SOS armbandje dragen met je telefoonnummer
  • Tip: neem een picknickkleed mee en vergeet je zonnebrand niet
  • Mogelijkheid tot overnachten op de festival- en familiecamping

Adres festival: De Horsterkamp 8 te Vorden

Deze festivals hebben wij ook bezocht met kinderen:

Geef een reactie