oliebollen-toren-recept-maken-oud-en-nieuw

Oliebollentoren maken voor Oud en Nieuw

Oliebollen zijn onmisbaar tijdens Oud en Nieuw.

Wil je dit jaar echt uitpakken en indruk maken op je gasten? Probeer dan eens iets anders dan de standaard schaal met oliebollen: ga voor een indrukwekkende oliebollentoren maken zoals deze, die ik samen met een beetje hulp van mijn kinderen heb gemaakt!

In dit artikel leggen we stap-voor-stap uit hoe je zelf zo’n smakelijke oliebollen toren kunt maken om te serveren voor Oud en NIeuw.

oliebollentoren-maken-oud-en-nieuw-recept-idee-hapjes

Stap 1: Voorbereiding

Voor het maken van een oliebollentoren heb je allereerst de volgende ingrediënten nodig:

  • Oliebollen (zelfgemaakt of gekocht)
  • Poedersuiker
  • Mini marshmallows
  • Gouden eetbare versier gel of caramelsaus
  • Decoratieve prikkers
  • Een stevige ondergrond (bijvoorbeeld een taartplateau of een groot bord)
oliebollen-toren-maken-oud-en-nieuw-hapjes

Stap 2: Oliebollen bakken of kopen

Bak of koop voldoende oliebollen voor de toren. Je kunt zelf aan de slag gaan met een lekker recept of kiezen voor gemak door ze kant-en-klaar te kopen bij de bakker of in de supermarkt. Zorg ervoor dat de oliebollen voldoende zijn afgekoeld voordat je aan de toren begint.

Stap 3: Bouw de basis

Plaats de stevige ondergrond op de gewenste plek. Begin met het bouwen van de basis van de oliebollentoren door een aantal oliebollen strategisch te plaatsen. Hierbij kun je spelen met hoogteverschillen voor een speels effect.

Stap 4: Stapel en decoreer

Stapel de oliebollen op elkaar, waarbij je naar wens een decoratieve prikker in de oliebollen steekt. Deze prikkers geven de toren een feestelijke uitstraling. Varieer eventueel met verschillende groottes oliebollen voor een speels effect.

oliebollen-toren-hapjes-oud-en-nieuw-maken-jaarwisseling

Stap 5: Finishing touch

Voor de finishing touch strooi je royaal poedersuiker over de oliebollentoren. Dit geeft niet alleen een feestelijke uitstraling, maar voegt ook een heerlijke zoete smaak toe aan het geheel.

Daarna kun je de gouden decoreer gel vloeiend verdelen. Als je deze niet kunt vinden in de winkel, zou je ook caramelsaus als alternatief kunnen gebruiken.

Verdeel tot slot de mini marshmallows over het geheel.

Stap 6: Serveer en geniet

Zodra je oliebollentoren staat als een waar kunstwerk, is het tijd om je gasten te verrassen. Plaats de toren op een centrale plek op de feesttafel en laat iedereen genieten van dit heerlijke en indrukwekkende oliebollen hapje!

Door het volgen van deze stappen kun je een unieke oliebollentoren maken die niet alleen lekker is, maar ook een echte eyecatcher op jouw Oud en Nieuw-feest.

Vergeet niet om foto’s te maken van je meesterwerk en deel ze op social media om anderen te inspireren met de hashtag #oliebollentoren! Cheers op een smakelijk en feestelijk Oud en Nieuw!

Lees ook:

Geef een reactie