review-orchideeen-hoeve-met-kinderen

Orchideeën Hoeve; het leukste overdekte uitje in Flevoland!

De Orchideeën Hoeve in Luttelgeest is een leuke ervaring voor de hele familie en ligt boven in Flevoland. Samen met mijn kinderen ging ik twee weken geleden een dagje op avontuur (net als Freek Vonk 😉 ) door de tropische tuinen, de orchideeëntuin, een vlindertuin én het mangrove speelbos. Ook mochten we bepaalde dieren voeren zoals lori’s en vissen. Dat was cool!

Met kinderen naar de Orchideeën Hoeve

De Orchideeënhoeve is zeker leuk voor kinderen, dus neem ze lekker mee! Geen mooi weer is geen excuus voor een leuk dagje uit. De Orchideeën Hoeve is geheel overdekt en je kunt je er zeker een hele ochtend of middag met je kinderen vermaken. De naam ‘Orchideeën Hoeve’ mag misschien een beetje saai klinken voor kinderen maar dat is het alles behalve. Er is zoveel te doen en te zien in deze wonderschone jungle! Toen we op de parkeerplaats aankwamen dachten de jongens even dat we naar een normaal tuincentrum gingen. Van de buitenkant ziet het er ook echt zo uit maar eenmaal binnen kom je in een totaal andere wereld. Het is er prachtig mooi aangelegd!

orchideeenhoeve-met-kinderen
Wat een gave uitkijktoren komen we tegen in het Amazone Regenwoud!

Doe een speurtocht of dwaal samen af van de hoofdpaden

Bij de entree kun je twee verschillende soorten speurtochten kopen die geschikt zijn voor kinderen. Er is er één vanaf 6 jaar en één voor de iets jongere kinderen (om samen te doen met een volwassene) en ze kosten 1 euro per stuk. Je gaat met Freek Duck mee op talentenjacht door de Orchideeën Hoeve op zoek naar zijn junglevrienden. Samen leer je nieuwe talenten en help je Freek om de ‘Ster van de Jungle’ te worden. In de boekjes staan meerdere opdrachten die je tijdens de speurtocht moet oplossen. Dit kan een puzzel of rebus zijn maar ook opdrachten waarvoor je echt op zoek moet gaan. Na afloop krijg je een klein presentje als je klaar bent met het boekje.

In het Amazone regenwoud en in de Vlinder Vallei kun je zelfs van de hoofdpaden af. Loop een spannende route langs het water, door een grot of klim naar boven. Met buggy of kinderwagen is het wat lastig om van de hoofdpaden af te wijken. Mijn kinderen vonden het erg spannend om van de hoofdroute af te wijken en gingen als echte avonturiers op ontdekking! Vooral de loopbruggen waren favoriet.

tractors-orchideeen-hoeve-met-kinderen
Onze trekkergek moest de tractors natuurlijk allemaal even bekijken

Welke dieren kom je tegen in de Orchideeën Hoeve?

Het werd ons al snel duidelijk dat het in de Orchideeën Hoeve niet alleen om orchideeën draait. Bij de flamingo’s raakten we niet uitgekeken en de maki’s waren ook interessant om te zien. Wat een luie beesten zeg hihi. Er zijn meer mooie planten en prachtige dieren te bewonderen en sommige mag je zelfs voeren. De volgende dieren kom je tegen;

 • Lori’s
 • Aapjes
 • Eenden
 • Leguaan
 • Kleine jungledieren (reptielen etc)
 • Rupsen en vlinders
 • Schildpadden
 • Vissen
 • Alpaca’s
 • Roze flamingo’s
 • Ringstaart Maki’s

vlindertuin-vlindervallei-orchideeenhoeve

roze-flamingo-orchideeen-hoeve
Hier kan je toch uren naar kijken?

Dieren voeren

In de vijvers zwemmen wel erg veel vissen! Deze mag je voeren met speciaal visvoer. Bij de kassa kun je bakjes krijgen en overal kom je een soort kauwgomballenapparaten tegen gevuld met voer. Hier stop je dan 50 cent in om je bakje eronder te vullen. Er zijn ook supergrote vissen die garnalen eten (bakje garnalen 1 euro). En de Lori’s mag je voeren met een drankje (1 euro per bakje).

vissen-voeren-orchideeen-hoeve
Grote vissen voeren met garnalen en een grote tang
lori-vogels-papagaai-orchideeenhoeve
De Lori’s lusten wel een sapje

Mangrovebos speelparadijs voor kinderen

Tijdens de route kom je ook langs tractoren, de vlindertuin, een rupsenkwekerij, een deel door de kassen en bij het Mangrovebos speelparadijs. Deze beplante speeltuin van zo’n 1000m2 is avontuurlijk heeft beekjes, glijbanen en veel klimtoestellen. Het ziet er allemaal erg leuk uit!

mangrovebos-speelparadijs

mangrove-speeltuin-flevoland

speeltuin-orchideeen-hoeve

Eten en drinken in de zwevende bloementuin

Aan het einde van de looproute kom je in de zwevende bloementuin uit. Alsof je onder een wolkenbed van bloemen loopt.. de ruimte  ziet er erg romantisch uit. In het midden zit een restaurant waar je eten en drinken kunt kopen. Hier kun je onder andere van broodjes, gebak, ijs, en drinken genieten.

zwevende-bloementuin-jungle-flevoland-restaurant

Tot slot

De Orchideeënhoeve is genomineerd voor Het leukste uitje van Flevoland 2019. En daar kunnen wij mee instemmen. Wij hebben ons goed vermaakt en komen zeker nog eens terug. Als je voor 5 november mee wilt stemmen op de website van de Orchideeën Hoeve dan maak je automatisch kans op een gratis dagje uit voor het hele gezin!

Mocht je in de buurt van de Orchideeënhoeve wonen dan loont het zich om een jaarabonnement te nemen. Ook worden er met regelmaat (tegen betaling) workshops bloemschikken of fotografie georganiseerd en zijn er verschillende arrangementen om er een kinderfeestje te vieren.

Wij hebben ons een hele middag vermaakt in de Orchideeën Hoeve en komen zeker no eens terug!

orchideeenhoeve-met-kinderen

Praktische informatie over de Orchideeën Hoeve

Parkeren is gratis en de Orchideeën Hoeve is vrij makkelijk te vinden. Neem genoeg 50 cent muntjes mee als je met je kinderen de dieren wilt gaan voeren. Bij de entreekassa kun je lege bakjes krijgen en overal in de Orchideeën Hoeve staan automaten om de bakjes te vullen met voer. Toiletten zijn aanwezig en er is ook ruimte om een baby te verschonen.

Tip van Flip: neem reservekleren voor de kinderen mee. Die kunnen namelijk een beetje vies of nat worden als ze van de paden afdwalen of in de speeltuin spelen. In de kassen is het warm dus hang de jassen op bij de garderobe. Deze vind je tegenover de toiletten bij de ingang. En vergeet je fotocamera niet. mee te nemen. 😉

Entreeprijzen Orchideeën Hoeve: baby’s en kinderen tot en met 3 jaar mogen gratis mee, kinderen van 4 t/m 12 jaar betalen €8,- en vanaf 13 jaar betaal je €14,- entree.

Bezoekadres van de Orchideeën Hoeve: Oosterringweg 34, 8315 PV Luttelgeest (Flevoland)

Dagje-uit-orchideeenhoeve-flevoland-met-kinderen

Bekijk hier meer leuke uitjes in Flevoland;

Hebben jullie al zin gekregen om de Orchideeën Hoeve (met kinderen) te bezoeken?

2 thoughts on “Orchideeën Hoeve; het leukste overdekte uitje in Flevoland!

Geef een reactie