Pop its speelgoed trend hype goedkoop kopen review ervaring

Pop its; wat is dat en wat kun je ermee?

Pop Its zijn op dit moment een populaire rage voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Als je naar TikTok filmpjes kijkt, dan heb je deze hype vast al vaker voorbij zien komen. Je kunt ze al kopen voor rond de 4 euro, in veel vrolijke kleuren en vormen. Maar wat is dat dan precies en wat kun je eigenlijk met een Pop It doen?

Na het lezen van het RTL nieuwsbericht over Pop Its, kocht ik er eentje voor mijn kinderen bij koopjeswinkel ‘Die Grenze’. In een leuke appeltjesvorm met regenboogkleuren, die vond ik er het leukst uit zien! Er waren ook andere Pop It vormpjes die je kan kopen zoals een ster, hartje of vierkant.

Wat zijn Pop Its

Zo kan ik de Pop Its het best omschrijven: een soort siliconen bordje met bobbeltjes wat veel weg heeft van bubbeltjesplastic, oftewel noppenfolie. Het speelgoed behoort tot de categorie ‘fidget toys’, net als de Fidget Spinners hype in 2017 en de Flipsticks. Friemelspeelgoed wat ontladend werkt bij kinderen.

Wat kun je ermee

Een kind kan alleen spelen met een Pop It maar je kunt ook een spelletje spelen met twee of meer spelers. Zie daarvoor de spelregels van de game onderaan dit blog. 🙂

Na ook nog eens samen met mijn kinderen vele TikTok filmpjes gezien te hebben, is dit waarschijnlijk echt wel dé fidget toys trend van 2021! Dat wekte onze nieuwsgierigheid om zelf ook een Pop It te kopen en bubbeltjes te drukken zonder einde…

Pop it spelletje game hype trend kinderen

Review; onze ervaring met Pop It fidget toys

Als ik een pakketje ontvang waar bubbeltjesplastic bij zit als verpakkingsmateriaal, dan vinden mij kinderen het erg vermakelijk om alle nopjes op het noppenfolie te laten knappen. Ik gooi het materiaal eigenlijk nooit zomaar weg. Soms mogen de kinderen er mee spelen of knutselen, soms gebruik ik het zelf als verpakkingsmateriaal als ik weer iets heb verkocht op Vinted.

De Pop It noppen knappen niet in de vorm van dat je ze kapot drukt, maar maken meestal wel een licht ‘plop’ geluidje bij het indrukken. Je kunt het bord dus eindeloos blijven gebruiken. Het indrukken gaat heel soepel. Bij mijn kinderen werkt het zeer ontspannend. Mijn dochter kijkt bijvoorbeeld veel geconcentreerder naar de tv terwijl ze ondertussen de nopjes op de Pop It indrukt, terwijl ze normaal al snel afgeleid is door andere dingen. Erg grappig om te zien. Het spelletje hebben wij ook geprobeerd en dat is voor een of twee keer leuk maar daarna vinden ze het niet zo bijzonder meer. Het siliconen Pop It vormpje word hier thuis dus voornamelijk gebruikt om te ontspannen/ontstressen.

Spelregels bij Pop Its als spelletje

  1. Bepaal wie er al eerste mag beginnen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een potje ‘steen, papier, schaar’ te spelen of de jongste speler te laten beginnen.
  2. Spelers drukken om de beurt één of meerdere bubbels in. Wanneer een speler meerdere bubbels indrukt, moeten deze aaneengesloten aan elkaar zitten én in dezelfde rij. Het is dus toegestaan om alle bubbels in 1 rij in te drukken tijdens een beurt.
  3. Wanneer de middelste bubbel van een rij gepopt is, mag de speler die aan de beurt is dus alleen de bubbels aan de linker óf rechterkant indrukken.
  4. De speler die de laatste bubbel indrukt, verliest het spel. Niet getreurd; draai de Pop It Game om en begin opnieuw!

Wat vinden jullie van de Pop It hype?

Geef een reactie