Zwangerschapstest bewaren - zo doe je dat!

Positieve zwangerschapstest bewaren

Ben je zwanger? Gefeliciteerd! Heb je voor het eerst een positieve test in handen en wil je deze zwangerschapstest bewaren als aandenken voor later? Dan hebben wij een heel simpel trucje voor je waarmee je de test nog jarenlang kunt bewaren…

Tip: neem nu je in verwachting bent ook eens een kijkje op de website van Zwanger en nu, hier hebben ze een tool om je uitgerekende datum uit te rekenen, een zwangerschapskalender per week en lees je van alles over handige producten voor je babyuitzet.

Zwangerschapstest bewaren

Voor mij is het alweer een paar jaar geleden maar ik kan mij nog goed herinneren hoe trots als een pauw ik was, toen er bij onze laatste geplande zwangerschap twee streepjes op de eerste ‘Kruidvat’ en ‘Action’ zwangerschapstesten stonden. Ein-de-lijk! Omdat het mijn laatste zwangerschap zou zijn, wilde ik alles heel bewust meemaken en er extra van genieten. De zwangerschapstesten wilde ik hoe dan ook bewaren. Ook al vond mijn man dat maar een vies idee! “Iellll” riep hij meteen… hihi. Maar daar dacht ik anders over. Voor elk kind heb ik een doos met ‘babyherinneringen’. Denk aan de geboorteadvertentie in de plaatselijke krant, het eerste pakje… en de zwangerschapstest natuurlijk!

Maar kan je een zwangerschapstest bewaren? En hoe lang kun je een zwangerschapstest bewaren? Een reguliere zwangerschapstest kun je zeker bewaren. De zwangerschapstest van Moeders voor Moeders die ik zo’n 12 jaar geleden deed, die heb ik nog steeds. Wel is het witte vlak wat geler verkleurd maar de strepen staan er nog duidelijk! Hier heb ik toen eigenlijk niets bijzonders mee gedaan. Het was dan ook echt wel een knaltest.

Om de gele kleur een beetje te voorkomen op de zwangerschapstest, zou je na het testen als de strepen er duidelijk staan (als de test nog nat is) nog 2 druppels water kunnen toevoegen. Dan trekt het gele (wat natuurlijk van de urine komt) er een beetje uit en spoel je de urine een beetje weg als ware. Laat de test daarna goed drogen en als je dat hebt gedaan dan kun je de test voorzien van doorzichtige nagellak. De kans dat de strepen dan alsnog zullen vervagen is nihil. Leuk toch om je zwangerschapstest te vereeuwigen?

Sommige zwangerschapstesten hebben een plastic afdekschermpje. Om de test het snelst te laten drogen kun je de teststrip het beste even voorzichtig uit elkaar halen en hem na het drogen en lakken weer voorzichtig in elkaar zetten.

Digitale zwangerschapstest bewaren

Jullie kennen ze vast wel, de digitale zwangerschapstesten van het merk Clearblue. Zodra je de test heb gedaan komt er al snel het woordje ‘zwanger’ of ‘niet zwanger’ in beeld te staan. Soms ook met het aantal weken. Ik vond het altijd fijn om deze test te doen als een extra bevestiging.

Een Clearblue digitale zwangerschapstest bewaren gaat wat moeilijker. Je kunt hem natuurlijk wel bewaren maar de tekst zal al snel na of binnen een dag verdwijnen. Als je zo’n digitale zwangerschapstest hebt gedaan is fotograferen of filmen de enige optie.

De foto’s of het filmpje met de digitale zwangerschapstest kun je leuker maken door er preps bij te leggen, bijvoorbeeld (neutrale) babysokjes, een rompertje, mutsje, confetti…

Een foto van je digitale test is natuurlijk wel heel leuk voor in de bewaardoos of voor in het plakboek!

Bewaar jij zwangerschapstesten?

Nog meer leuke artikelen lezen:

*Dit artikel bevat een affiliatie linkje. Als je iets besteld via zo’n linkje kost dat jou niets extra maar wij ontvangen dan een kleine commissie.

2 thoughts on “Positieve zwangerschapstest bewaren

Geef een reactie