prentenboek-knuffel

Tip: Fotoboek maken met de favoriete knuffel van je kindje

Een favoriete knuffel heeft bijna elk kindje wel. Zo zonde om daar niets mee te doen. Maak er bijvoorbeeld eens een prentenboek of fotoboek van. Bedenk een leuk verhaaltje met de knuffel in de hoofdrol en het boekje vult zich bijna vanzelf. Mijn peuter vind het geweldig! Kijk je mee naar het resultaat van ons boekje?

Als kraamcadeau krijg je misschien wel veel knuffeltjes voor je baby. Toch krijgen baby’s pas vanaf een half jaar een voorkeur voor een bepaald knuffelbeest of knuffeldoekje. Mijn zoontjes hadden dit al heel snel maar mijn dochter had dat pas vanaf 2,5 jaar. Ze is er zo aan gehecht dat ze moeilijk slaapt als haar knuffelkonijn niet bij haar ligt. Omdat mijn dochter dol op prentenboeken is, liep ik al een hele tijd met het idee rond om een prentenboek van haar favoriete knuffel te maken. Toen Saal Digital mij vroeg of ik een spiraal fotoalbum wilde testen, wist ik meteen wat ik ermee wilde doen..

Prentenboek maken van een knuffel

Het is dus de bedoeling dat de knuffel van je kindje de hoofdrol gaat spelen in het prentenboek. Hiervoor zet je de knuffel in verschillende scenes en fotografeer je dit, bijvoorbeeld op een speelgoedauto, met een bekertje drinken, in het fietsstoeltje. Je kunt het zo gek niet verzinnen. Hoe gekker, hoe beter!

Een tekst hoef je niet toe te voegen aan het boek maar het mag wel. Wij hebben dit bewust niet gedaan zodat we elke keer een ander verhaaltje kunnen verzinnen bij de foto’s.

Spiraal fotoalbum

Het spiraal fotoalbum van Saal Digital leek mij ideaal voor dit idee. De meeste boekjes zijn vaak strak in elkaar gelijmd zodat je de bladzijden moeilijk plat kunt vouwen. Bij een spiraal fotoboek is dat geen probleem, alle bladzijden kunnen helemaal rond. Ideaal voor de kleine kinderhandjes maar blijf er wel bij als ze door het boek bladeren. De uiteinden van de spiralen kunnen scherp zijn, daar kunnen de kinderen dus beter niet aan zitten. Dit is tevens ook het enige minpuntje wat ik kon vinden.

De kwaliteit van dit boekje is super, stevig en mooi. De foto’s hebben dezelfde kleuren als het origineel en je kunt het boekje verder helemaal naar wens maken via een software programma die je kunt downloaden. Eerder bestelde ik bij Saal Digital al eens een Aluminium Dibond plaat en een klein fotoalbumpje.

fotoboek-knuffel
Als mijn dochter op school is dan is ‘Mijn Konijn’ buiten druk bezig in de tuin, een rondje op de tractor en blad opvegen..
fotoboek-knuffel
Van hard werken krijgt ‘Mijn Konijn’ wel een beetje honger en ook heeft zij een pufje nodig voor de benauwdheid..

Ik ben tevreden met het resultaat van het fotoboekje. Precies zoals ik het mij had voorgesteld. Mijn dochter is er erg blij mee en ze wil het boekje elke avond voor het slapen gaan even door bladeren. De ene keer bedenkt ze zelf een verhaaltje, de andere keer moeten papa of mama iets verzinnen. Het verveelt tot nu toe nog niet. Je hebt natuurlijk ook meteen een leuk aandenken en de knuffel vereeuwigd.

prentenboek-knuffel-pop
Slaap lekker ‘Mijn Konijn’.. morgen is er weer een dag en beleef je weer iets nieuws..

Voorbeeld fotoboek met knuffel of pop (filmpje)

Hieronder een filmpje van het eindresultaat. En ja, onze kinderen voeden we tweetalig op dus je hoort af en toe een Duits woordje in het filmpje. Mijn dochter laat een deel van het boekje aan jullie én haar ‘Mijn Konijn’ (zo noemt ze haar knuffelbeest) zien, want die moet natuurlijk ook even mee kijken welke avonturen zij heeft meegemaakt..

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=gKhm5U_xm5k[/embedyt]

 

prentenboek-knuffel

Heeft jouw kindje ook een favoriete knuffel? Lijkt jou het ook leuk om hier een fotoboek van te maken?

15 thoughts on “Tip: Fotoboek maken met de favoriete knuffel van je kindje

  1. Wat een leuk idee! Wij hebben drie soorten Dikke Dik tutdoekjes gekregen voor onze dochter, ik hoop dus dat dit haar favoriet wordt. Dan vult een eigen Dikkie Dik boekje natuurlijk mooi haar verzameling aan! Gaaf idee zeg!

Geef een reactie