Qibbel-Air-Review-Ervaringen-2019

Qibbel Air: het lichtste fietsstoeltje van Nederland (review)

Review – Qibbel Air is met een gewicht van 2,5 kilo het lichtste fietsstoeltje van Nederland. En wat is hij mooi! Wij hebben het trendy stoeltje dit jaar al eerder gespot op de Negenmaandenbeurs 2019. Daar is Widek B.V. met het Qibbel Air fietszitje namelijk winnaar van de Baby Innovation Award geworden voor de categorie Mobility! Dat maakte ons erg nieuwsgierig, want wat is er zo bijzonder aan de Qibbel Air? Ik nam het fietszitje onder de loep en schreef er een eerlijke review over.

Ik koos trouwens voor de kleur ‘White Smoke‘ die mij meer doet denken aan het zwarte-wit-gele kuikentje Calimero, een tekenfilmfiguur van vroeger…

Nu de zomertijd weer is ingegaan en de lente is begonnen, heb ik echt weer zin gekregen om veel te fietsen. Dat druilerige winterweer met donkere avonden? Gezellig als je binnen zit maar niet voor buiten. 😉 Sinds een paar weken breng ik mijn dochter weer elke dag met de fiets naar de kleuterschool. Haar eerste fietsstoeltje was een voorzitje van Qibbel en daarna zat ze in een normaal achterzitje van Qibbel. Een hele mooie, die we zelf hadden samengesteld; een wit fietszitje met een Disney Prinsessen print én roze accenten. Dit fietszitje hebben we nu ingeruild voor de Qibbel Air met mesh zitting! Spijt? Echt niet!

Qibbel Air

Review-Qibbel-Air-fietszitje-2019

De Qibbel Air, een geheel nieuw type fietsstoeltje op de markt, weegt slechts 2,5 kilo en is daarmee het lichtste achterzitje van Nederland. Een nog belangrijker voordeel is dat het stoeltje op vrijwel alle fietsen past en makkelijk op de bagagedrager te bevestigen is. Dankzij de hoge leuning met netbespanning (mesh) is het een comfortabel stoeltje voor kinderen en aangenaam op warmere dagen. Het zitje is geschikt voor kindjes die zelfstandig kunnen zitten met een lichaamsgewicht van 9 tot 22 kilo. Tot 6 jaar ongeveer.

Duurzaam fietsstoeltje

Ook aan duurzaamheid is gedacht, de materialen gaan lang mee dus het stoeltje kan jarenlang gebruikt worden. Over veiligheid hoeven ouders zich geen zorgen te maken. Het achterzitje voldoet aan de EN 14344-norm en heeft een veilige vijfpuntsgordel.

Het innovatieve Qibbel Air fietszitje is vooralsnog op dit moment alleen als achterzitje verkrijgbaar. Wie weet komt er nog een Qibbel Air voorzitje. Het fietszitje is op dit moment verkrijgbaar in 4 verschillende kleuren (White Smoke, Turquoise, Black en Denim Blue) en te koop bij fietsspeciaalzaken, online fietsenwinkels en op Bol.com.


Onze ervaring met Qibbel Air fietszitje

Een tijdje geleden heb ik de Qibbel Air gekregen. Toen de postbode de grote doos kwam brengen en het stoeltje uitpakte, merkte ik hoe licht het stoeltje woog. 2,5 kilo is ja echt niet veel maar gelukkig voelt het stoeltje stevig en veilig aan!

Net zoals bij het andere achterzitje van Qibbel is de Qibbel Air in een handomdraai op je fiets te zetten. Gereedschap heb je helemaal niet nodig en zelfs een mama of papa met twee linkerhanden gaat dit lukken. Je zet het zitje op de bagagedrager en klemt hem met een knop vast. Vergeet het riempje niet om de stang voor extra veiligheid.

Als je fietstassen hebt kun je het fietszitje alleen gebruiken als je eerst een bagagedrager-verlenger op de drager bevestigd. Dit was bij het andere fietszitje van Qibbel ook zo, maar ik heb het er nu afgehaald. Mijn fietstassen zijn niet mooi meer. Een fietsmand of fietskrat voorop op de fiets zou nu veel leuker staan.

Qibbel-Air-Ervaringen-Award-winner-2019
Review-Qibbel-Air-2019

De riempjes van het Qibbel Air fietszitje zijn makkelijk verstelbaar en doordat de geelkleurige pads van een soort siliconen zijn gemaakt, blijven ze goed op hun plek en schuren hierdoor niet. De 5-punt sluiting vind ik heel prettig en kun je alleen met twee handen tegelijk open. Mijn dochter krijgt de riempjes zelf niet zelfstandig open, ook wel een fijn idee!

De voetriempjes en de voetsteunen zijn allebei verstelbaar. Het zitje kan helaas niet in ligstand.

De rugleuning is van mesh, een product wat je steeds vaker gaat tegenkomen bij baby- en kinderproducten. Minimonkey heeft bijvoorbeeld een draagzak gemaakt met dit materiaal. Mesh heeft veel voordelen. Het weegt niet veel, het is stevig, duurzaam want het gaat lang mee, het is luchtdoorlatend en het droogt snel als het nat wordt.

Mijn dochter vind het heerlijk achterop de fiets in het nieuwe Qibbel Air fietszitje. We hebben er al meer dan 2 weken met veel plezier dagelijks mee gefietst. In weer en wind en ook in regen. De voordelen van het stoeltje zijn echt het comfort, de lengte van de rugleuning en de makkelijke bediening. Mijn dochter klaagt nergens over. Een prima stoeltje voor een nette prijs!

Welke kleur/uitvoering van dit fietszitje vind jij het mooist?

Review ervaringen Qibbel Air fietszitje

Geef een reactie