Lievelingsknuffel kwijt; heb jij ook een reserve knuffel voor je kindje?

Knuffel kwijt. En dan nota bene de lievelingsknuffel of pop van je eigen kindje. Zonder hun knuffeldier vallen ze moeilijker in slaap en zijn ze erg verdrietig. De knuffel gaat ook wel eens mee buiten de deur. Logisch dat er een keer een moment komt dat het favoriete knuffeltje van je kindje kwijt raakt. Paniek, paniek.. Is het nou echt nodig om een reserve knuffel of tut in huis te hebben voor het geval dat?

Lievelingsknuffel is kwijt

Vast herkenbaar voor vele ouders. Je kroost is zijn of haar lievelingsknuffel kwijt. Wat nu? Mijn drie kinderen hebben allemaal een lievelingsknuffel. Ze kunnen er van de kraamvisite of op verjaardagen nog zoveel krijgen maar ze kiezen vaak toch zelf hun eigen favoriete knuffel uit. De rest zit keurig op een rijtje op een plankje om te wachten wanneer er weer mee gespeeld wordt. Op een gegeven moment hadden we er zoveel waar dat we een tas vol zo goed als nieuwe knuffels naar een goed doel hebben gebracht. De lievelingsknuffel (Happy Horse konijn) van mijn dochter zien jullie hier op de foto. Ze noemt de knuffel altijd ‘mijn konijn’. Wij zijn haar knuffel al een paar keer kwijt geraakt binnenshuis en toen was het al dikke paniek en tuiten met tranen. Je gaat op de gekste plekken zoeken om je kindje weer te troosten. “Waar is mijn knuffel?”. Konijn weg… kwijt.. *Sh**

knuffel-kwijt-reserve-knuffel-happy-horse

Waarom een extra knuffel wel handig is + tip!

Als je kindje erg gehecht is aan een lievelingsknuffel is het wel erg handig om een extra exemplaar in huis te hebben. Zo heb je er echt een achter de hand als er een kwijt is of als er een in de was zit. Knuffels moeten soms gewassen worden voor de hygiëne. Wissel de knuffels regelmatig met elkaar af. Want een oude knuffel ziet er anders uit dan een splinternieuwe knuffel en dat willen sommige kinderen moeilijk accepteren als ‘vervangende knuffel’.

Een reserve knuffel kopen voor je kindje

Als je de favoriete knuffel van je kindje zelf hebt gekocht weet je waar je een reserveknuffel kunt kopen. Heeft je kindje zijn of haar lievelingsknuffel gekregen zou je kunnen vragen waar de gever de knuffel vandaan heeft of kijken of het merkje op een label staat gedrukt.

Oscar

Oude knuffel gezocht

Als het knuffeltje al wat ouder is is dit soms moeilijk achterhaalbaar. Knuffels en tutdoekjes van vroeger zijn soms niet meer te koop omdat collecties veranderen. Toch zijn er heel wat knuffelcollecties die jaren hetzelfde blijven. Bijvoorbeeld van de bekende merken; Happy Horse, Tiamo en het Belgische merk Dimpel.

Er bestaan sites zoals de Knuffelcentrale en Knuffelsite waar je tweedehands knuffeltjes op merk en soort kunt zoeken. Kun je het daar niet vinden dan zou je op Marktplaats of in een grote Facebookgroep / Forum waar veel mama’s zitten eens een oproepje kunnen plaatsen of iemand weet wat voor merk het is en of er iemand zo’n knuffeltje over heeft. Ook kun je een tweet plaatsen op Twitter met de hashtag #gezocht #knuffelgezocht. Er zijn dus tal van manieren om een reserveknuffel van je lievelingsknuffel te vinden.

Hebben jullie een reserveknuffel voor je kindje?

7 Comments

 • Reply Tineke oktober 20, 2018 at 12:40 pm

  Onze zoon is ook eens zijn knuffel kwijtgeraakt. Hij was natuurlijk nergens meer verkrijgbaar. Toen een oproep gedaan via Facebook, bleek dat er 8(!!) mensen hadden gereageerd dat ze er nog een hadden liggen die wij mochten ophalen. Dus 8 doosjes merci opgehaald en met de auto door onze stad gereden om al deze knuffels op te halen. Dit gebeurd ons niet nog een keer! Gelukkig hebben we er nu genoeg reserve. Mag ook wel, want hij en zijn dino knuffel zijn onafscheidelijk!

 • Reply Nadia oktober 21, 2018 at 8:10 am

  Wij hebben een reserve knuffel. Twee zelfs, maar één vanbde twee heeft een ander rammeltje en daarom wil hij hem niet…

 • Reply ingrid oktober 21, 2018 at 7:39 pm

  ja zeker. de dames zijn 6 n 8 maar allebei een favo knuffel waar ook een reserve an is

 • Reply Daniëlla oktober 22, 2018 at 8:58 am

  Toen ik zwanger was kreeg ik van een kennis een knuffeldoek konijn van Little Dutch. Ik vond deze zo leuk, dat ik deze vanaf het begin in het ledikantje heb gelegd, in de hoop dat dit haar favo knuffel zou worden. Ik had geluk en heb toen meteen 3 exemplaren bijgekocht. ??? Dat is niet alleen makkelijk voor als er een zoek raakt, het is ook gewoon handig ivm hygiëne. De knuffel gaat elke week in de was en dan krijgt ze een andere. ?

 • Reply Laura oktober 22, 2018 at 4:25 pm

  Wij hebben ook altijd een reserve knuffel, voor het geval dat… Wel alleen van de lievelingskleur vol natuurlijk, maar fijn idee om te hebben!

 • Reply Krystle/Batboy oktober 24, 2018 at 10:44 am

  Ik had nooit een reserve knuffel, maar dat was niet echt slim van mij. Gelukkig zijn we de knuffels nooit echt kwijtgeraakt!

 • Reply Melissa oktober 24, 2018 at 9:14 pm

  Vroeger weet ik dat ze meerdere knuffel had en die om en om aan me gaven zodat overal wel de lekkere geur aan zat. Dit zou k bij mijn kinderen ook doen

 • Leave a Reply