Smart games voor peuters en kleuters

Smart Games voor peuters en kleuters

Smart Games denkspelletjes zijn razend populair en ook wij zijn groot fan. Ze zijn leuk en uitdagend voor tieners en volwassenen maar voor de allerkleinsten in de familie, bestaat er ook een hele reeks leuke Smart Games spellen. Denk bijvoorbeeld aan Brain Train, Trucky 3 en Bunny Boo. Daar kunnen peuters vanaf 2 jaar al mee beginnen…

Welke Smart Games zoal geschikt zijn voor peuters en kleuters? Wij hebben er een aantal voor jullie verzameld en in een handig overzichtje, op leeftijd gesorteerd. Heb je meteen wat inspiratie aan cadeau ideeën voor de komende feest- of verjaardagen. 😉

Wat zijn Smart Games?

Smart Games zijn super leuke, logische puzzel- en denkspellen voor één speler. Elk spel heeft een uniek & innovatief spelmechanisme geschikt voor jong én oud. De spelregels zijn eenvoudig en Smart Games heeft al diverse prijzen (bijvoorbeeld de titel ‘Speelgoed van het Jaar’) gewonnen met een aantal van hun spellen.

Welke smartgames voor peuters en kleuters

Welke Smart Games zijn geschikt voor peuters?

Om het een beetje overzichtelijk te houden welke Smart Games zoal geschikt zijn voor peuter en kleuter, heb ik het lijstje opgedeeld voor peuters vanaf 2 & 3 jaar en kleuters van 4 tot en met 6 jaar.

Sommige SmartGames spellen voor peuters en kleuters bevatten houten onderdelen. Dit zijn echte musthaves voor houten speelgoed liefhebbers.

Bunny Boo – vanaf 2 jaar

Haal het konijn uit de doos! Met Bunny Boo kunnen jonge kinderen de fascinerende wereld van 2D en 3D ruimte verkennen. Los de 60 opdrachten op en leer begrippen zoals boven/onder, binnen/buiten, zichtbaar/verborgen, enz. Kijkt het konijn door het ronde gat of door de ster? Zit het konijn op de gele, de rode of de blauwe blok? Meer info.

Day & Night – vanaf 2 jaar

Kan jij licht brengen in de duisternis? Day & Night is een spel dat meegroeit met de vaardigheden van je kind. Zoals de nacht op de dag volgt, zo worden de 24 “dag”-opdrachten opgevolgd door de 24 moeilijkere “nacht”-opdrachten. Meer info.

Brain Train – vanaf 3 jaar

Deze trein is zowel een puzzel als een speelgoedtrein. Kan jij de vormen in de juiste volgorde in de wagons plaatsen? Naarmate de opdrachten moeilijker worden, krijg je steeds minder aanwijzingen. Ben jij op het juiste spoor? Zorg ervoor dat alle wagons aan elkaar vastzitten voordat je trein het station verlaat. Meer info.

Doornroosje – vanaf 3 jaar

Ontdek de magie van het populaire sprookje in dit originele denkspel speciaal voor de allerkleinsten. Kan jij de ridder helpen om zonder te verdwalen het kasteel van Doornroosje te bereiken? Of help je liever de prinses om de uitgang van de doolhof te vinden? Of misschien speel je liever als de draak? Dan wordt het spel net omgekeerd. Het wordt extra uitdagend, want door de 4 verschillende delen van het spelbord ontstaat er telkens een nieuwe doolhof. Meer info.

Smart Games voor peuter vanaf 3 jaar

Drie kleine biggetjes – vanaf 3 jaar

Plaats de huisjes om de biggetjes te helpen. Kan jij de biggetjes hun huis helpen bouwen, zodat ze buiten kunnen gaan spelen? Maar kijk uit! Zorg ervoor dat ze veilig in hun huisjes zitten, wanneer de wolf in de buurt is. Dit puzzelspel is ideaal voor de handjes van jonge kinderen, met 3 grote, stevige puzzelstukken die gemakkelijk vast te houden zijn. Ontdek hoe de biggetjes in hun huis passen en door het raam naar buiten kijken. Dit spel bevat ook een plaatjesboek met het verhaal én een boekje met 48 opdrachten. Meer info.

Trucky 3 – vanaf 3 jaar

Kan jij hen helpen? Trucky 3 groeit mee met de vaardigheden van je kind. De allerkleinsten gebruiken de vrachtwagens eerst als speelgoedauto’s, die ze kunnen vullen, leegmaken en waarmee ze kunnen rondrijden. Voor oudere kinderen is het een puzzelspel met 48 opdrachten, eerst eenvoudig, daarna steeds uitdagender. Meer info.

Welke Smart Games zijn geschikt voor kleuters?

Smart Games voor kleuters vanaf 4 en 5 jaar

Jaak en de Bonenstaak – vanaf 4 jaar

Ontdek de magie van dit sprookje met dit “bewegende” puzzelspel voor jonge kinderen. Kan jij Jaak helpen om de bonenstaak te beklimmen en het kasteel in de wolken te bereiken? Laat de puzzelstukken één voor één op de juiste plaats vallen zodat de tekening overeenkomt met de opdracht? Opgelet! De puzzelstukken kantelen terwijl ze naar beneden vallen. Meer info.

Chicken Shuffle JR – vanaf 4 jaar

Er is heel wat gekakel op de boerderij want elke kip wil op haar eieren broeden en dat is niet zo eenvoudig. Schuif de kippen door elkaar zodat er op elk ei een kip zit. Deze Junior-versie heeft 48 eenvoudigere opdrachten en 3D-kippen en kuikentjes. Deze schuifpuzzel is een origineel, logisch denkspel. Verschuif de puzzelstukken dus niet als een kip zonder kop, maar denk eerst na. Meer info.

Camelot JR – vanaf 4 jaar

Een romantische uitdaging! Bouw een weg zodat de ridder en prinses bij elkaar kunnen komen. De ridder en prinses kunnen enkel over een muur of trap lopen. Ze kunnen dus niet springen of klimmen. Camelot Jr is een unieke houten Smart Games puzzel waarbij je logica, ruimtelijk inzicht en fijne motoriek combineert om de oplossing te vinden. Meer info.

Coral Reef – vanaf 4 jaar

Een onderwateravontuur. Plaats de 4 puzzel stukken op het spelbord zodat alleen de dieren uit de opdracht zichtbaar blijven. Een klassiek Hide & Seek concept met een nieuw thema en 48 eenvoudigere opdrachten, geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Meer info.

Smart Car – vanaf 4 jaar

Bouw je auto en maak een ritje! Daag je kinderen uit om een auto te bouwen met 5 verschillende blokken in dit unieke denkspel! Smartcar 5×5 bevat een auto en 5 kleurrijke houten blokken. De 96 opdrachten los je op door de blokken aan de hand van de tips op de juiste manier in de auto te plaatsen. Smartcar 5×5 is een denkspel en een speelgoedauto… Los de opdracht op of maak er een ritje mee! Meer info.

Smart Games spellen voor kleuters vanaf 4 jaar

Sneeuwwitje – vanaf 4 jaar

Ontdek de magie van het populaire sprookje in dit originele denkspel.
“SneeuwWitje Deluxe” is een kennismaking met logica, kleuren en symbolen, speciaal op maat van kleuters. Kan jij de 7 dwergen helpen om SneeuwWitje te vinden? Probeer de juiste plaats in het huis te vinden voor alle figuren. De symbolen in de opdracht geven aan wie waar moet komen. De laatste vrije plaats is voor Sneeuw Witje. Je kan dit spel op 2 manieren spelen. De eerste 24 opdrachten speel je aan de binnenkant van het huisje, de andere 24 speel je aan de voorkant. Als je alle figuurtjes geplaatst hebt, open je alle luikjes om te kijken of ze allemaal juist staan. Meer info.

Roodkapje – vanaf 5 jaar

Ontdek de magie van het populaire sprookje in dit originele denkspel speciaal voor de allerkleinsten. Kan jij Roodkapje helpen om de weg naar Grootmoeders huis te vinden? Zet Roodkapje, grootmoeders huis en de bomen op het spelbord en gebruik de puzzelstukken om een weg van Roodkapje naar het huis te maken. Kan je alle 24 opdrachten oplossen? Je kan het spel ook spelen met de wolf erbij, maar let op want hij zal eerst bij het huis zijn! Probeer deze 24 andere opdrachten op te lossen door twee wegen naar het huis te maken, één voor Roodkapje en één voor de wolf.Roodkapje bestaat uit 48 opdrachten en bevat ook een leuk verhalenboek met het originele sprookje in een eigentijds jasje. Meer info.

Smart Farmer – vanaf 5 jaar

Beestenboel op de boerderij! De dieren maken er bende van en moeten van elkaar gescheiden worden… maar de boer heeft maar 3 eenvoudige hekken om zijn land te verdelen in aparte weides. Kan jij hem helpen om de hekken op de juiste plaats te zetten, zodat de paarden, koeien, schapen en varkens hun eigen plek krijgen? Kan je er voor zorgen dat elk dier zijn eigen drinkbak heeft? Meer info.

Onze ervaringen met Smart Games

Inmiddels hebben wij vier leuke Smart Games spellen in huis, welke wij regelmatig pakken om mee te spelen. Mijn dochter van vijf jaar vind Smart Farmer vanwege de vrolijke speelfiguren erg leuk en de jongens vinden Atlantis Escape leuk om te doen. Mijn eigen favoriet is JumpIN’ in herfstsetting met eekhoorntjes en paddenstoelen.

Tijdens een bezoekje aan de kringloopwinkel kocht ik laatst nog een tweedehandse versie van Temple Trap. Daar heb ik al een aantal opdrachten van geprobeerd. Dat spel is een beetje te vergelijken met Atlantis Escape. Hier puzzel je met verschillende verdiepingen/trappetjes een wandelpad.

Veel Smart Games spellen zijn compact en daarom handig om mee te nemen op reis. Bij de meeste spellen zitten maar liefst 60 opdrachten en dat is voldoende voor urenlang speelplezier.

Hier een overzichtje van onze Smart Games reviews:

Zijn jullie al bekend met Smart Games? En welk spel voor peuters en kleuters lijkt jullie het leukst?

Geef een reactie