zo-vaak-moet-je-deze-spullen-dingen-nieuw-kopen

Zo vaak moet je met deze spullen nieuw kopen

Als iets kapotgaat, laat je het repareren of vervang je het. Maar van sommige spullen is het belangrijker om het al eerder te vervangen. Het eerder vervangen van bijvoorbeeld een huishoudelijk apparaat kan beter voor het milieu zijn én hierdoor indirect voor je portemonnee. Maar hoe snel moet je het dan vervangen? In dit artikel is dit voor een aantal spullen voor je op een rijtje gezet.

Kleding en accessoires

Hoe vaak je kleding en accessoires nieuw moet kopen hangt af van hoe vaak je het gebruikt. Als je bijvoorbeeld heel vaak hetzelfde T-shirt draagt, moe je het vaker nieuw kopen. In het algemeen kan je langer met kleding doen dan bijvoorbeeld met een bikini dames en badpak dames. Deze vervagen namelijk snel door de zon. Als je een glijbaanliefhebber bent, kan je nog minder lang met je badkleding doen. De glijbaan zorgt namelijk voor snellere slijtage van de badkleding. Als je een bikini hebt kan je wel eventueel alleen een ander broekje kopen in plaats van een volledige bikini. Wil je graag dat de bikini in een stijl blijft? Koop dan van tevoren alvast meerdere dezelfde bikinibroekjes. Je weet immers niet of het bikinibroekje nog te koop is als je eenmaal toe bent aan een nieuwe. Ondergoed moet je vaak nieuw kopen. Vaak is dit al na een jaar nodig. Echter, als je veel ondergoed hebt dan kan je er langer meedoen, mits je vaak genoeg wisselt van ondergoed. Accessoires gaan tevens vaak langer mee. Vooral als je niet zo vaak de accessoires draagt kun je er lang meedoen.

Textiel voor bed

Naast dat veel mensen hun bed niet regelmatig genoeg verschonen, kopen veel mensen ook vaak te laat nieuw bedtextiel. Je moet je bedtextiel tenminste een keer per week wassen. Veel mensen doen dit pas na twee weken of nog later. Hoe vaak moet je dan bedtextiel vervangen? Met een dekbed doe je ongeveer acht jaar. Met het beddengoed (zoals hoeslaken en dekbedovertrek) doe je ongeveer twee tot drie jaar. Als je afwisselt met verschillend bedovertrek kun je er langer meedoen. 

Mobiele telefoon

De meeste mensen die een mobiel abonnement hebben zijn gewend om na het aflopen van hun contract een nieuwe telefoon te kopen. Dit is echter niet nodig. Je kunt een stuk langer met een telefoon doen. Hoe lang je ermee doet, hangt wel af van de soort telefoon. Een Android telefoon werkt gemiddeld vier jaar. Een iPhone werkt gemiddeld zes jaar. Hoe beter je voor je telefoon zorgt, hoe langer je met je telefoon kunt doen. Laad bijvoorbeeld je telefoon alleen op als je telefoon bijna helemaal leeg is. Laad het ook niet te lang op. 

Je hoeft niet alle spullen helemaal nieuw te kopen. Er zijn veel tweedehandse spullen te koop, die nog een tweede ronde mee kunnen. Bovendien is dit ook een stuk duurzamer.

Lees ook:

Geef een reactie