cadeautjes voor onderweg op vakantie

10x Leuke (budget) cadeautjes voor onderweg op vakantie

Nog een paar weekjes school en dan is het eindelijk weer zover: de zomervakantie! Misschien heb je al een toffe vakantie geboekt? Let wel, een lange vlucht of autorit kan vermoeiend zijn voor kinderen en ook voor jullie als ouder(s). De verveling, het vechten, en de eindeloze verzoeken om snacks…

Maar wat als je de lange reis nou iets aangenamer kon maken? Met een paar leuke cadeautjes voor onderweg, kan je volgende lange autoreis of vlucht veel leuker zijn voor het hele gezin.

In dit blog delen we 10 leuke budget cadeautjes voor onderweg op vakantie – en het duurste cadeau kost je nog géén 10 euro!

1. Autobingo

Zoek je een leuke manier om je kinderen te vermaken tijdens lange autoritten? Probeer dan eens het spelletje autobingo te spelen! Dit spel is gemakkelijk uit te leggen en kan kinderen van alle leeftijden urenlang bezighouden.

Ik zie deze spellen regelmatig bij de Kruidvat liggen voor ongeveer 6 euro. Je kunt ook zelf bingokaarten maken (helemaal budgetproof!) en hier plaatjes of tekeningen op plakken. Wanneer je kindje bijvoorbeeld dat ene verkeersbord, een tandem of weet ik veel wat ziet, kan hij of zij het afstrepen op zijn of haar autobingokaart.

Zorg voor ‘lekkere snacks’ als prijzen, wanneer er een BINGO valt.

2. Verrekijker

Bij Action, Big Bazaar en andere lowbudget winkels willen ze wel eens kinderverrekijkers hebben. Dit zijn van die plastic dingen zoals hier op de foto. Ze werken wel maar zijn niet verstelbaar en zoomen niet heel ver in.

Voor kinderen is het leuk en het maakt hun reis extra avontuurlijk. Hoe leuk is een safari ritje in eigen auto, in de trein of in de bus met eigen verrekijker? En op je vakantieadres kan er ook mee gespeeld worden. Kosten? Ongeveer 3 euro.

3. Vakantie doeboek

review-samen-op-reis-vakantie-doeboek

Voor kinderen van elke leeftijd zijn er vakantie doeboeken. De meeste doeboeken staan vol met activiteiten, die perfect zijn voor op onderweg. Met puzzels, rebussen, doolhoven, en andere leuke opdrachten zullen de kinderen zich urenlang kunnen vermaken. Doeboeken zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer 5 euro.

Lees ook: leukste vakantieboeken en doeboeken voor tieners

4. Pixi-boekjes

Je kent ze misschien nog wel van vroeger, die leuke kleine vierkante Pixi-boekjes. Dit zijn volledige prentenboeken van 10 x 10 cm, die tussen 1971 en 1996 in Nederland in de winkels lagen. Sinds een paar jaar geleden zijn ze weer terug van weggeweest.

Pixi-boekjes zijn kleine, volledige prentenboeken met een buigbare, geniete kaft en ze kosten maar € 0,99 per stuk. Ideaal om uit te delen op een kinderfeestje, maar ook zeer geschikt als cadeautjes voor onderweg op vakantie.

Doordat de boekjes klein en dun van formaat zijn, nemen ze heel weinig bagageruimte in en zo blijft er plek over om naast je – favoriete Pixi-titels – nog andere leuke dingen mee te nemen.

Pixi’s zijn ook leuk om te sparen en te ruilen. Wist je dat er op de achterkant van elk Pixi-boekje een kleine opdracht staat?

Uitgeverij De Vier Windstreken heeft een hele leuke collectie Pixi-series en -boekjes van populaire kinderboeken in hun assortiment. Waaronder deze titels:

  • Kleine uil en de boem *Recensie
  • Mijn bonte beestenboek
  • De mooiste vis van de zee (gaat lekker slapen)
  • Kleine ijsbeer (en de grote onderzeeboot)

5. Auto raamstickers

Als je met kleine kinderen reist is een van de beste manieren om ze bezig te houden: het overhandigen van een pakje auto raamstickers. Deze stickers zijn er in alle vormen en maten, en zijn bij de meeste winkeliers te vinden.

6. LEGO of Playmobil

LEGO en Playmobil valt bijna altijd in de smaak bij kinderen. Het is kwalitatief speelgoed en kinderen kunnen zich hier goed mee vermaken.

Een grote doos is onhandig en prijzig, maar Kruidvat en andere winkels hebben soms kleine doosjes of zakjes voor een leuke prijs!

7. Smart Games of andere reisspelletjes

Wij zijn dol op Smart Games en hebben er al een paar. De goedkoopste spellen zijn verkrijgbaar voor nog net geen 10 euro en kinderen vanaf 6 jaar kunnen zich hier goed mee vermaken.

Smart Games spellen zijn een soort puzzelspellen waarbij de puzzel bij elke opdracht maar op één manier past. Het is een leuke manier van braintraining. Kijk ook eens bij deze reisspelletjes.

8. Magneet aankleedpop

Wie houdt er niet van spelen met poppen? Ze zijn zo leuk! De magneetpoppen zijn hier thuis een groot succes. Gebruik gewoon de magneten om kleren, accessoires, en meer aan de pop te bevestigen.

Beleef uren speelplezier met het maken van unieke outfits voor je nieuwe vriendin. En als je klaar bent met spelen, kun je haar gemakkelijk opbergen tot de volgende keer. De Paper Surprise Dolls koop je voor een paar euro.

Paper Surprise Dolls Ervaringen

9. Magisch tekenbord

Het magische tekenbord is een leuk cadeau voor onderweg op vakantie. Je hoeft niet bang te zijn dat kinderen het automeubilair zullen ondertekenen of krassen (zoals met stiften), want de pen is alleen op het magische tekenbord te gebruiken.

Met een schuifje wis je de tekening in een handbeweging weg en zo kan je kindje oneindig veel tekenen.

10. Fidget toys

Veel kinderen hebben moeite met stilzitten en moeten friemelen om zich te concentreren of tot rust te komen. Gelukkig zijn er allerlei fidget speelgoedjes die kunnen helpen. Van spinners en stressballen tot pop-its.

Welke leuke budget cadeaus voor onderweg op vakantie spreken jullie het meest aan?

Geef een reactie