buitenbad-zwembad-nordhorn

Buitenzwembad Nordhorn; grootste Freibad van noord Duitsland met leuke glijbanen

Nordhorn heeft niet alleen een mooi binnenbad maar óók een ontzettend leuk buitenzwembad (het grootste Freibad van noord Duitsland) met onder andere een golfslagbad, peuterbad én meerdere glijbanen… Of je nu binnen of buiten gaat zwemmen in Nordhorn, je kunt nu beide baden van Delfinoh bezoeken met eenzelfde entreekaartje. Dat is leuk!

Buitenbad Nordhorn

Het buitenbad in Nordhorn bezoeken wij eigenlijk al jaren… Ook toen ik vroeger nog bij mijn ouders in Enschede woonde. Het zwembad in Nordhorn ligt een klein stukje over de grens bij Oldenzaal en Denekamp en is vanaf Twente goed te doen. De afgelopen jaren is er echter wel het een en ander veranderd. Het ‘oude’ binnenzwembad van Nordhorn zat eerst aan de Stadtring (aan de rand van het centrum) en na een brand was daar helaas weinig van over. Toen hebben ze naast het bestaande buitenbad (Freibad) Nordhorn ‘Delfinoh’ gebouwd; een nieuw binnenzwembad.

Daarbij hebben ze ook meteen enkele aanpassingen bij het buitenbad gemaakt. Zo zijn de omkleedhokjes wat moderner geworden. En is er een heel nieuw peuterbad met glijbaantje voor de kleintjes.

In de zomermaanden kun je hier je pret wel op. Een dag zwemkaartje kost voor volwassenen 4,50 en voor kinderen 3 euro; voor binnen en buiten één prijs! Als je vaker wilt gaan zwemmen kun je het overwegen om een 10 ritten kaart aan te schaffen. Dan krijg je korting op de entreekaartjes.

Peuterbadje

Het peuterbadje is best groot en mooi maar toen mijn dochter 18 maanden was en net kon lopen vond ik het badje niet zo geschikt vanwege de harde metalen en stenen randen. Regelmatig zie ik dat kindjes zich hier bezeren. Nu ze 4 is en goed loopt past ze natuurlijk wel op maar bij de kleintjes moet je echt even oppassen.

buitenzwembad-nordhorn-review
Buitenbad Nordhorn: Peuterbad met glijbaan
buitenbad-nordhorn-peuterbad-met-glijbaan
Best gezellig zo met die kikkers!

Golfslagbad

Het grote golfslagbad is een feestje voor de hele familie. Heerlijk om even met de peuters of kleuters aan de rand te zitten als de golfen komen.

buiten-zwemmen-nordhorn
Golfslagbad (zijn nu even bezig met onderhoud)

Glijbanen

Het buitenbad telt 4 glijbanen en komen uit in één bad (en nog 1 extra in het peuterbadje). Op de bovenste foto zie je het goed. De wokkel op de achtergrond komt uit in het Delfinoh binnenbad.

Met vriendjes en vriendinnetjes kun je op de blauwe, gele en zilverkleurige glijbaan wedstrijdje glijden. Allemaal naast elkaar zitten. Klaar voor de start… Wie gaat er het snelst?

buitenzwembad-nordhorn
De blauwe glijbaan vond mijn dochter het leukst!
Buitenbad Nordhorn met veel glijbanen
Wie durft er van de steile 28 meter hoge rode glijbaan?

Duikplanken

Whoehaaa! Mij niet gezien hoor maar mijn zoon durfde het aan om van de 3 meter hoge duikplank te springen. Zie je de hoogste springplank? Deze is maar liefst 10 meter hoog! Voor salto’s en de echte waaghalzen. 😉

buitenbad-nordhorn-freibad
Ook voor springfanaten!

Wedstrijdbad

Het 50m lange wedstrijdbad met startblokken wordt gebruikt voor wedstrijden, zwemlessen maar ook deels voor recreatief gebruik om baantjes te trekken. Heerlijk zo onder het zonnetje!

Buitenzwembad-Nordhorn-Wedstrijdbad
Wedstrijdbad en baantjes trekken

Omkleden

Omkleedhokjes genoeg en kluisjes ook. Denk hiervoor aan een 2 euro muntstuk. Er zijn enkele hokjes voor gezinnen en er is ruimte om een baby te verschonen.

Eten en drinken

Het is zowel bij het Delfinoh buitenbad als binnenbad je eigen eten en drinken mee te nemen. Er staan genoeg vuilnisbakken om je rommel in te werpen. Doe dit ook want in de zomer kun je last hebben van wespen en die wil je niet bij je handdoek en zwemspullen.

In het hoogseizoen is er buiten een kiosk geopend. Dit is een soort kleine cafetaria. In het binnenbad zit ook een cafetaria en de prijzen zijn heel schappelijk. Voor 2 euro heb je een bakje friet met saus. En daar doen ze lekkere kruiden op! Jammie!

Ligweide en speeltuin

Het Delfinoh freibad Nordhorn heeft rondom de zwembaden enkele ligbedjes staan. Het zijn er niet zo heel veel dus ik denk dat ze in de zomer snel bezet zullen zijn. Gelukkig staan er ook bankjes om op te zitten en er is een hele grote ligweide met enkele speeltoestellen. Neem gerust een badmintonset of volleybal mee. Naast het peuterbadje is een kleine speeltuin voor de kleine kinderen.

Buitenbad-Freibad-Nordhorn
Grote ligweide met speelmogelijkheden

Review buitenzwembad Nordhorn

Dat het Freibad in Nordhorn het grootste buitenzwembad in Noord Duitsland was dat wist ik niet maar dat is natuurlijk wel erg tof! Voor ons is het maar 20 minuten rijden dus we komen hier best vaak. De entreeprijs is niet duur en je kunt je hier gerust een hele middag vermaken met de kinderen.

Voor kinderen tot ongeveer 2 jaar is het even oppassen bij het peuterbadje vanwege de stenen randen. Voor kinderen met een zwemdiploma is het buitenbad één groot feest!

Verder heb ik nog een leuke tip voor jullie. Dichtbij Nordhorn in het plaatsje Wietmarschen-Lohne ligt de Lohner See (Freizeitsee). Dit is een leuk zwemmeer met strandje, een leuke speeltuin en restaurant Dragos am See waar je heerlijk kunt chillen in een van de strandkorven.

Praktische info over het Freibad in Nordhorn:

  • Bewaar je entreekaartjes goed want je hebt ze weer nodig bij de poortjes als je naar huis gaat.
  • Kinderen zonder zwemdiploma mogen niet in het wedstrijdbad.
  • Mogelijkheid om hier je kinderfeestje te vieren.
  • Kluisjes werken op 2 euro muntstukken. Dit geld krijg je weer terug zodra je de locker weer opent.
  • Parkeren is gratis.

De entreeprijzen (2019) zijn voor kinderen 3 euro en voor volwassenen € 4,50. Met je ticket kun je dus buiten én binnen zwemmen.

Bezoekadres Delfinoh:
Am Sportpark 19-21
48531 Nordhorn

Mocht je navigatie deze straatnaam niet herkennen voer dan ‘Wehrmaate’ als straat in. Het zwembad ligt tegenover indoor speelparadijs Crocky. Kijk voor meer info over Delfinoh op deze website.

Heb jij al zin gekregen om een keer in buitenbad Nordhorn te zwemmen? Welke buitenzwembaden over de grens in Duitsland vinden jullie nog meer leuk?

7 thoughts on “Buitenzwembad Nordhorn; grootste Freibad van noord Duitsland met leuke glijbanen

  1. Bij het woord ‘golfslagbad’ moet ik automatisch weer aan het zwembad van vroeger denken in Nieuwegein. Veeeeel kleiner dan wat je laat zien. Dat peuterbad met al dat steen (en hoekjes) is inderdaad wel een dingetje. Verder vind ik het er heel mooi uitzien. Ik moet bekennen dat ik niet (vrijwillig) naar het zwembad ga. H. heeft dat altijd op zich genomen (zwemles). Als we een weekendje weg gaan, willen we het overigens weleens doen. Maar sommige zwembaden zijn gewoon zo smerig, brrrr.

Geef een reactie