sinterkersthaas-boek-recencie-sinterklaas-prentenboek-review-tip-ervaring

Grappig Sinterklaas prentenboek; De Sinterkersthaas – door Mario Demesmaeker & Kristina Ruell

Sinterklaas is weer in Nederland, en dat is een gezellige gelegenheid om prentenboeken met het thema Sinterklaas voor te lezen; gewoon lekker thuis voor je eigen kind of als juf in een klas vol kleine kinderen. Een van de grappigste sinterklaasboeken voor peuters en kleuters die wij kennen heet: “De Sinterkersthaas”.

De Sinterkersthaas

De Sinterkersthaas is geschreven door Mario Demesmaeker & Kristina Ruell, en in 2006 uitgegeven door uitgeverij De Eenhoorn. Ik vond het boekje in de plaatselijke kringloopwinkel en ben ontzettend blij met deze vondst. Het is echt een grappig verhaal voor de sinterklaasperiode.

Het verhaal

Koning Kingvriend van Speelgoedland maakt zich een beetje zorgen. Nou ja, een beetje? Best wel veel eigenlijk! In het pakhuis staan miljoenen pakken en zakken met speelgoed, netjes opgestapeld. Iedereen is klaar voor de verjaardag van Sinterklaas. Behalve Sinterklaas zelf. Hij is een beetje moe. Zijn mantel zit vol kreukels, zijn staf glanst niet meer en zijn baard zit helemaal in de war. Wie helpt de sint om alle cadeautjes op tijd naar de kinderen te brengen? En wat hebben de kerstman en paashaas daar mee te maken?

Recensie: De Sinterkersthaas

Inmiddels hebben we al een beste verzameling Sinterklaasprentenboeken. De meeste waren gratis en dan heb ik het over de Nationale Sinterklaasboeken, die je elk jaar kunt sparen bij een aankoop in de supermarkt. Ontzettend leuk, en voordat we het weten hebben we hier een sinterklaasboeken bibliotheek. 😉

Zodoende heb ik wat boeken weggebracht naar de kringloop en vond ik ook weer een paar ‘nieuwe’ boekjes om mee terug te nemen. De Sinterkersthaas was daar één van. Omdat ik dit boek niet via een uitgever heb gekregen, plaats ik geen foto’s uit het boek. Dat mag namelijk niet zomaar zonder toestemming. Eigenlijk wel jammer want niet alleen het verhaal is grappig, ook de illustraties zijn mooi en best grappig! Zo zie je op een van de illustraties pieten in een speelgoedbootje varen en heeft het paard van Sinterklaas wel een hele hole rug, doordat hij een zak cadeautjes moest dragen.

Aan het eind van het verhaal blijken er ook een aantal paaseieren verstopt te zitten in het boek, waardoor het leuk is om het boek nog een keer te lezen.

Lees ook onze andere Sinterklaas boekrecensies:

Geef een reactie