halloween-pretparken-2018

Halloween pretparken; kom deze herfst griezelen in 1 van deze 5 attractieparken in Nederland

Halloween pretparken zijn attractieparken die om worden getoverd met een prachtig griezeldecor, special effects en soms zelfs met nieuwe attracties of activiteiten. Eigenlijk is Halloween van oorsprong een Amerikaans feest maar in Nederland kun je tijdens de herfst ook komen griezelen in één vele attractieparken.

Trick or threat, je snoep of je leven.. zelf heb ik helemaal niets met Halloween maar mijn kinderen vinden het helemaal geweldig. Vorig jaar kochten we een mummie kostuum bij de Action en voor dit jaar moet ik nog opzoek naar outfits en decoratie. Zoonlief die in oktober acht jaar wordt wenst zelfs een Halloween kinderfeestje met zijn vriendjes. Dat kun je natuurlijk thuis vieren maar misschien dat we wel naar een van deze pretparken gaan..

Halloween pretpark in Nederland

Er zijn veel grote en kleine pretparken, dierentuinen en zelfs museums in Nederland waar ze tijdens de herfstvakantie of zelfs al vanaf begin oktober speciale Halloween activiteiten organiseren. Zelf zijn wij twee jaar geleden naar de Julianatoren geweest om daar te griezelen en dat was erg leuk! Ik maakte een top 5 van de leukste pretparken met Halloween thema voor 2018.

halloween-julianatoren-pretparken-attractieparken

Halloween in kinderpretpark de Julianatoren (Gelderland)

Van 5 oktober tot en met 28 oktober is het een klein beetje griezelig op de Julianatoren maar vooral heel gezellig! Het park is daarom prachtig versierd met pompoenen en spinnenwebben. Je mag verkleed komen als je meedoet aan de Griezelcatwalk dan maak je kans op te gekke prijzen. Het Griezeldoolhof vonden wij in 2016 één van de leukste activiteiten. Dans in 2018 de griezelpassen mee met Julia tijdens haar Halloween Dansles en griezel samen met Meneer Kaasgaaf, Mevrouw Suikerspin, Jul & Julia tijdens de volledig vernieuwde Spookshow “De spoken van Griezelstijn”!

Entreeprijzen tijdens Halloween in de Julianatoren: baby’s en kinderen van 0 t/m 1 jaar mogen gratis mee, iedereen ouder dan 2 jaar betaald aan de kassa €22,50 of online €20,50 per persoon.

Heksendoorn in Avonturenpark Hellendoorn (Overijssel)

Tijdens Heksendoorn van 6 tot en met 28 oktober, heeft Opperheks Odelia het voor het zeggen in Avonturenpark Hellendoorn. De hele familie kan genieten van haar magische, spannende maar vooral gezellige wereld met nieuwe shows en attracties. Zo is er een speciale theatershow, een doolhof en opent het Horror Hotel ook dit jaar haar deuren.

De echte Halloween-fans moeten een bezoekje brengen aan de Heksendoorn Avonden op 20 en 27 oktober 2018. Alle bekende attracties zijn dan geopend en er is dan zelfs een tweede spookhuis. Vanaf 18.00 uur lopen er op beide avonden echte griezels over het park en sluit het park om 20.15 met een heuse vuurwerkshow af.

Entreeprijzen tijdens Heksendoorn in Hellendoorn: kinderen tot en met 2 jaar mogen gratis mee, vanaf 3 jaar is de entreeprijs €23,50 per persoon.

Halloweendagen bij attractiepark Drouwenerzand (Drenthe)

Elke zaterdag in oktober en op woensdag 24 oktober 2018 zijn er bij attractiepark Drouwenerzand de Halloweendagen. Het park is dan van 13.00 uur tot 21.00 uur geopend. Ook Drouwenerzand is omgetoverd tot een spookparadijs met strobalen, pompoenen, kalebassen, uitgeholde pompoenen met lichtjes, maisstengels etc. Naast alle attracties kun je gratis naar het Halloweenhuis, Huyze den Vilder en Haunted House. Er lopen ‘vriendelijke’ Halloweenfiguranten door het park waarmee kinderen op de foto mogen gaan. Tóch te eng? Ga dan naar de souvenirwinkel, haal een voordelige toverstaf en steek deze in de lucht om de griezels op afstand houden. Ook kun je een ‘echte’ wond laten schminken en kinderen tot 12 jaar mogen verkleed komen.

Entreeprijzen tijdens deze Halloweendagen bij Drouwenerzand zijn €15,- per persoon aan de kassa of €12,50 p.p als je de kaarten online besteld.

halloween-pretpark-2018

Halloween Days and Nights in Toverland (Limburg)

Voordat Halloween begint, vieren we overdag de Halloween Days in Toverland! Niet alleen tijdens de Halloween Nights maar gedurende de gehele herfstvakantie is het tot 17.00 uur lekker spannend in Toverland. Want van 13 t/m 28 oktober wordt Land van Toos iedere dag overgenomen door fladderende spoken, griezelige heksen en spannende pompoenen.

Op 13, 17, 18, 19, 20 & 27 oktober breekt vanaf 19.00 tot 23:00 uur opnieuw de hel los in Toverland. Bereid je voor op acht spannende scare zones, huiveringwekkende monsters en een bloedstollende eindshow, “Discover your Own Fear”. Niet echt geschikt voor kleine kinderen maar zeker voor tieners, pubers en volwassenen.

Entreeprijzen Halloween Days and Halloween Nights in Toverland: kinderen tot 90 cm mogen gratis mee naar binnen, van 90 tot 120 cm is de entreeprijs €22 en boven de 120 cm en volwassenen €29,50 p.p. Tickets zijn online te bestellen.

Frightnights in attractiepark Walibi (Flevoland)

Niet voor kleine kinderen maar wel voor volwassenen die van griezelen houden zijn de bekende Frightnights in Walibi Holland. Je kunt de kaarten voor dit Halloween event alleen online bestellen en het park is op verschillende data tijdens de Frightnights tot 23.00 uur geopend.

Entreeprijzen voor de Frightnights zijn via de website van Walibi te koop vanaf €37,50.

Ga jij tijdens de herfstvakantie of in oktober één van deze vijf Halloween pretparken bezoeken?

2 Comments

  • Reply Nicole Orriëns september 3, 2018 at 6:52 am

    Ik ben niet zo’n fan van pretparken vanwege de drukte, maar ik vind het wel heel leuk dat ze zoveel moeite doen voor Halloween. Het ziet er veelbelovend uit zeg!

  • Reply Danielle september 3, 2018 at 1:59 pm

    Wij zijn ooit voordat we kids hadden naar Walibi geweest, dat was wel heel leuk maar voor kids idd te eng haha

  • Leave a Reply