halloween-pretparken-2018

Halloween pretparken; kom deze herfst griezelen in 1 van deze 5 attractieparken in Nederland

Halloween pretparken zijn attractieparken die om worden getoverd met een prachtig griezeldecor, special effecten en soms zelfs met nieuwe attracties of activiteiten. Eigenlijk is Halloween van oorsprong een Amerikaans feest maar in Nederland kun je tijdens de herfst ook komen griezelen in één vele attractieparken.

Trick or threat, je snoep of je leven.. zelf heb ik helemaal niets met Halloween maar mijn kinderen vinden het helemaal geweldig. Vorig jaar kochten we een mummie kostuum bij de Action en voor dit jaar moet ik nog opzoek naar outfits en decoratie. Zoonlief die in oktober acht jaar wordt wenst zelfs een Halloween kinderfeestje met zijn vriendjes. Dat kun je natuurlijk thuis vieren maar misschien dat we wel naar een van deze pretparken gaan..

Halloween pretpark in Nederland

Er zijn veel grote en kleine pretparken, dierentuinen en zelfs museums in Nederland waar ze tijdens de herfstvakantie of zelfs al vanaf begin oktober speciale Halloween activiteiten organiseren. Zelf zijn wij twee jaar geleden naar de Julianatoren geweest om daar te griezelen en dat was erg leuk! Ik maakte een top 5 van de leukste pretparken met Halloween thema.

halloween-julianatoren-pretparken-attractieparken

Halloween in kinderpretpark de Julianatoren (Gelderland)

Vanaf 1 t/m 30 oktober 2022 is het een héél klein beetje griezelig tijdens Halloween in Kinderpretpark Julianatoren. Want als de eerste blaadjes van de bomen vallen, is het tijd voor Halloween! Het park is prachtig versierd met honderden pompoenen, strobalen en maiskolven.

Het bos achter in het park is omgetoverd tot een heus Griezelbos. In dit Griezelbos speelt zich een tafereel af welke is gebaseerd op de nieuwe YouTube-serie ‘Wiezel de Griezel’ van Kinderpretpark Julianatoren. Vele scare actors van musicalgroep Colours uit Apeldoorn dwalen in het Griezelbos als aardige griezel rond. Uiteraard schitteren alle bekende karakters van het pretpark in diverse spectaculaire Halloweenshows. Het pretpark zet volop in op Halloweenshows met uiteraard hun eigen bekende karakters. Zo breng je tijdens Halloween o.a. een bezoek aan de spectaculaire theatershow ‘De Grote Spookshow’. Griezel je mee bij Julia’s Halloween Dansles en Jul’s Griezelfeest en Cas de Ranger stoomt alle bezoekers in zijn show klaar om het Griezelbos te betreden!

Heksendoorn in Avonturenpark Hellendoorn (Overijssel)

Tijdens Heksendoorn heeft Opperheks Odelia het voor het zeggen in Avonturenpark Hellendoorn. De hele familie kan genieten van haar magische, spannende maar vooral gezellige wereld met nieuwe shows en attracties. Zo is er een speciale theatershow, een doolhof en opent het Horror Hotel ook dit jaar haar deuren.

De echte Halloween-fans moeten een bezoekje brengen aan de Heksendoorn Avonden.

Halloweendagen bij attractiepark Drouwenerzand (Drenthe)

Ook dit jaar zijn er bij attractiepark Drouwenerzand de Halloweendagen. Drouwenerzand is omgetoverd tot een spookparadijs met strobalen, pompoenen, kalebassen, uitgeholde pompoenen met lichtjes, maisstengels etc. Naast alle attracties kun je gratis naar het Halloweenhuis, Huyze den Vilder en Haunted House. Er lopen ‘vriendelijke’ Halloweenfiguranten door het park waarmee kinderen op de foto mogen gaan. Tóch te eng? Ga dan naar de souvenirwinkel, haal een voordelige toverstaf en steek deze in de lucht om de griezels op afstand houden. Ook kun je een ‘echte’ wond laten schminken en kinderen tot 12 jaar mogen verkleed komen.

halloween-pretpark-2018

Halloween Days and Nights in Toverland (Limburg)

Voordat Halloween begint, vieren we overdag de Halloween Days in Toverland! Niet alleen tijdens de Halloween Nights maar gedurende de gehele herfstvakantie is het lekker spannend in Toverland.

Frightnights in attractiepark Walibi (Flevoland)

Niet voor kleine kinderen maar wel voor volwassenen die van griezelen houden zijn de bekende Frightnights in Walibi Holland. Je kunt de kaarten voor dit Halloween event alleen online bestellen en het park is op verschillende data tijdens de Frightnights tot 23.00 uur geopend.

Entreeprijzen voor de Frightnights zijn via de website van Walibi te koop vanaf €37,50.

Ga jij tijdens de herfstvakantie of in oktober één van deze vijf Halloween pretparken bezoeken?

Meer Halloween blogs:

2 thoughts on “Halloween pretparken; kom deze herfst griezelen in 1 van deze 5 attractieparken in Nederland

Geef een reactie