leuke-uitjes-zomer

De 10 leukste uitstapjes in de zomer voor peuters en kleuters

Dagje uit met een peuter of kleuter? Maak eens een uitstapje met de trein naar een dierentuin waar je nog niet bent geweest, ga vliegtuigen spotten op Schiphol of een leuk kabouterpad bewandelen. Wij maakten voor jullie een lijstje met 10 leuke zomeruitjes voor de kleintjes.

Wij gaan er graag op uit met de kinderen. In elk seizoen is er genoeg te beleven maar wat vinden de kinderen leuk voor in de zomervakantie, als ze een dagje vrij zijn of voor als het erg warm is? Gisteren ben ik met mijn peuter naar Blijdorp geweest. Echt een prachtige dierentuin met veel groen, bomen en veel schaduw. Heerlijk genieten zo en de treinreis op zich is ook al een feestje!

#1 Dieren kijken

Een ochtend of middagje naar de kinderboerderij of een dierentuin vinden peuters en kleuters altijd leuk. Mocht je een keer met de trein naar een dierentuin willen dan vind je op Spoordeelwinkel.nl vaak hele leuke aanbiedingen en deals waar het uitje en de treinticket in één prijs zijn inbegrepen.

#2 Een dagje strand

strand

Strandtas mee met badkleding, zonnebrand, een emmertje en een schepje. Kleine kinderen vermaken zich prima bij de zee en op het strand. Mocht je niet in de buurt van de kust wonen dan kun je ook naar een recreatieplas of meertje in jouw buurt.

#3 Waterspeeltuin of spraypark

buitenterras-doemuseum-veendam

Overal in Nederland zijn kleine leuke waterspeeltuintjes die je gratis of tegen betaling kunt bezoeken. In sommige wijken of openbare parken hebben ze leuke plekken waar de kinderen met water kunnen spelen en bijvoorbeeld dammetjes bouwen. Vergeet je kindjes niet in te smeren en eventueel een handdoek en droge kleertjes mee te nemen.

#4 Zwembad of waterpark

Als je peuter of kleuter gek op water is dan is een zwembad ook altijd een goed idee. Voor peuters is het wel leuk als er een klein speelbadje bij is.

Leestip: de leukste waterparken in Nederland.

#5 Vliegtuigen kijken

Dit valt vooral bij kleine jongens in de smaak. Vanaf het dek vliegtuigen spotten op Schiphol. Op een ander vliegveld kan dat natuurlijk ook. Vergeet niet om een verrekijker mee te nemen voor je kroost. Treinen kijken of auto’s kijken vanaf een viaduct vinden jongens ook vaak leuk.

#6 (Natuur)speeltuin

natuurspeeltuin

Ook de speeltuin blijft een hit het hele jaar door. In de zomer is een natuurspeeltuin ook heel leuk. Bijvoorbeeld  deze speelpolder in Schiedam.

#7 Blote voetenpad

De naam zegt het al, dit een een pad waarbij je je schoenen uit moe trekken. Je loopt dan over verschillende ondergronden zoals gras, zand, steentjes en schors of lekker even banjeren door de modder. Dat vinden de meeste peuters en kleuters wel leuk en het is goed voor hun waarneming en motoriek!

#8 Wandelen in het bos of in een park

In het bos is het tussen de bomen vaak koeler dan op een open veld. Kijk wat voor dieren en bomen je in het bos kunt ontdekken. Neem ook wat eten en drinken mee voor een lekkere picknick.

#9 Kabouterpad

Zelf hebben wij dit nog nooit gedaan maar willen we echt eens gaan doen. Zoek op internet even naar een kabouterpad in jullie omgeving. Vaak kun je tegen betaling een rode kaboutermuts en een gevulde plunjezak mee krijgen en loop je daarmee over het kabouterpad. Onderweg kom je natuurlijk allerlei kabouterhuisjes en kabouters tegen.

#10 Bootje varen

bootje-varen-rotterdam

Dit kan je ook heel ruim bekijken. Elk jaar kun je in Rotterdam bij de Kids Marina  zelf een bootje besturen. Je kunt op een fluisterbootje varen in Giethoorn of met een rondvaartboot door de Amsterdamse grachten. Combineer dit bijvoorbeeld met een uitstapje naar een van de leukste peutermuseums in Nederland.

uitstapjes met een peuter

Welke uitstapjes voor de zomer met kleine kinderen zie jij wel zitten?

5 thoughts on “De 10 leukste uitstapjes in de zomer voor peuters en kleuters

Geef een reactie