pizza party feestje tips ideeen kinderfeestje

Tips om een pizza feestje te organiseren

Pizza party is een leuk thema voor een kinderfeestje, een feestje voor volwassenen óf als voorbereiding op een reis naar Italië; het land waar de pizza vandaan komt zoals wij hem kennen. Wie lust er nou geen pizza? Jong en oud is er verzot op. Je kunt natuurlijk heel makkelijk pizza’s laten bezorgen maar zelf bakken is nóg veel leuker. In dit blog delen wij een aantal leuke tips en ideeën. Het wordt een pizza feestje om nooit te vergeten!

Mensen die Volgmama al langer volgen weten dat wij graag leuke herinneringen maken met onze familie en dat mag soms best een beetje buitengewoon. Zo organiseerde ik laatst een pizza picknick, op een pizza strandlaken, in de woonkamer! Why not? Chillen met de kindjes, kant-en-klare pizza’s afbakken (lekker makkelijk) en op het kleed kan ieder zijn slice pakken. Omdat je op deze manier dichter bij elkaar zit met het gezin is het erg gezellig. Tijdens het pizza feest daagden wij elkaar uit wie het langste kaassliertje kan maken. Lachen én lekker eten. Herinneringen maken. Naar aanleiding van dit smulmomentje heb ik dit artikel geschreven. Het artikel is overigens niet gesponsord door het merkje op de foto, de pizza’s zijn zelf gekocht en ik heb het momentje zelf bedacht.

1. Bepaal de locatie

Het is natuurlijk slim om eerst voor jezelf te bepalen met wie je een pizza feestje wilt vieren. Is het een pizza kinderfeestje, een pizza party voor een vrijgezellenfeest of gewoon zomaar met het gezin? Een kinderfeestje kun je vaak ook bij een pizzeria vieren. Vraag even rond bij een paar pizzeria’s in jouw omgeving. Soms krijgen kinderen een koksmuts die ze mogen versieren met stiften en daarna mogen ze hun eigen pizza beleggen. Wat een feest!

Je kunt net als ons voor een pizza picknick binnenshuis gaan, maar dat kan natuurlijk ook lekker buiten. Misschien heb je wel gietijzeren tuinmeubels? Een romantisch (Italiaans) decor voor een pizza feestje voor 2!

2. Maak een lijstje met Italiaanse muziek

Bij een pizzafeestje hoort Italiaanse muziek op de achtergrond. Zelf vinden wij Tiziano Ferro erg leuk. Kennen jullie zijn liedje Perdono nog? Zet een Italiaanse cd op of maak een lijstje met Italiaanse muziek nummers, die je overal op internet kunt vinden. Zo kom je gelijk in de stemming voor het feestje.

3. Regel decoratie voor het pizzafeest

Geef je het pizzafeest buiten in je eigen tuin? Er zijn leuke vlaggen of tuinposters om op te hangen. Van een zonsondergang in de Toscane of een gedekte tafel met pizza en pasta. Of een gaaf pizza luchtbed als deze om heerlijk op te chillen. Die kun je later nog eens meenemen naar het strand of naar het zwembad. Binnenshuis zou je een Italiaanse vlaggenlijn kunnen ophangen. Kijk zelf even rond of je misschien thuis al iets hebt dat je kunt gebruiken voor het feest.

4. Zelf pizza’s maken

Zoals eerder geschreven kun je voor makkelijk gaan en afbakpizza’s kopen of bestellen en laten bezorgen door bijvoorbeeld Thuisbezorgd. Maar zelf maken is leuker. Een paar jaar geleden maakte ik al eens een regenboogpizza met verschillende groenten. Sinds wij een pizza oven hebben maken wij het deeg ook zelf. Een pizzarette is ook erg leuk.

5. Bedenk een vullend programma met spelletjes of activiteiten

Osmo heeft een heel leuk pizza spel voor de iPad ontwikkeld. Hierbij runnen kinderen van 5-12 jaar hun eigen pizzeria. Lees hier onze review van de Pizza Co. Osmo game.

6. Italiaans toetje als afsluiter

Een Italiaans toetje als afsluiter van het pizza feest. Dat kun je in stijl doen door een eigengemaakte fruit of meloen pizza. Een lekker Italiaans ijsje of tiramisu kunnen wij ook aanraden.

Heb jij al zin gekregen in een pizza feestje?

One thought on “Tips om een pizza feestje te organiseren

  1. Ha, wat een leuk idee! En decoratie is natuurlijk erg belangrijk, om echt helemaal in de sfeer te komen. De Italiaanse vlag laten bedrukken met een leuke typische tekst dat bij jullie past is ook een leuk idee voor de volgende keer!

    Anne

Geef een reactie