Houten kerstboom timmeren

Timmeren met Carpenter King van Totum (review)

Willen jullie kinderen ook zo graag timmeren en knutselen met hout maar weet je niet waar je moet beginnen? De Carpenter King timmerset (voor kinderen vanaf 5 jaar) van Totum is een leuke manier om mee te beginnen. Hiermee timmer je je eigen poppenhuismeubeltjes, een auto of een kerstboom! Wij hebben het getest en mogen ook zo’n zelfde set verloten. Ook leuk voor in de zak van sinterklaas of voor onder kerstboom. 😉

Carpenter King

Vorige maand waren wij op vakantie en daar mochten de jongens hutten bouwen met europallets. Super cool! Overigens kun je veel meer leuke dingen met pallets maken maar eigenlijk moet je daarmee wel heel erg oppassen voor splinters. De Carpenter King timmerset van Totum bevat houtstukjes die mooi afgewerkt zijn, zonder splinters. Leuk voor de ‘bob de bouwers’ om thuis lekker mee te oefenen. Maak een een auto, kerstboomhangers of wat je eigenlijk maar wilt…

Review Carpenter King Totum

Inhoud timmerset voor kinderen

 • Stukjes hout in verschillende vormen en afmetingen (57 stuks)
 • Hamer
 • Spijker-hulpje
 • Spijkertjes
 • Houtlijm
 • Gebruiksaanwijzing
Totum Timmerset voor kinderen
Inhoud van Totum Carpenter King

Onze ervaring met Totum Carpenter King

Mijn 9 jarige zoon helpt graag een handje mee in tuin of bij een ander klusje. Deze timmerset voor kinderen wilde hij daarom graag voor ons testen. Zijn eerste reactie: “wauw, wat zitten er véél houtstukjes en spijkertjes in!”.

Totum timmeren met hout
Het spijker-hulpje is best handig. Zo sla je niet snel op je vingers.

Hij wilde een kerstboom maken, net zoals op een van de plaatjes op de voorkant van de verpakking. Dat is aardig goed gelukt maar het vergt voor kinderen zeker wat oefening om de spijkers op de juiste plek te krijgen. Soms gaan ze scheef. Je moet namelijk best hard slaan met de hamer, anders lukt het niet. Maar het is hem gelukt! Zelf een eigen kerstboom getimmerd en er zullen vast nog meer projecten volgen. Mijn zoon straalde helemaal.

Review Totum Timmerset
Zelf een kerstboompje in elkaar getimmerd.

Het is natuurlijk wel de bedoeling dat er een ouder iemand meekijkt tijdens het timmeren. Soms heb ik mijn zoon even mee moeten helpen om een beginnetje te maken door de spijker een klein stukje in te slaan. Daarna kon hij het verder afmaken. Hij kwam zelf met het idee om de boom te versieren met kleurstiften en de dennenboom is klaar. Tadaaaa!

Houten kerstboom timmeren
Je kunt het hout inkleuren met stift of van verf voorzien.

Mijn zoon vind het een stoere knutselset en leuk om ermee bezig te zijn! Mijn dochter van 4 jaar is er helaas nog te jong voor. Wij hebben het geprobeerd maar ze heeft de kracht niet om zo hard te slaan en dat zorgt alleen maar voor frustratie. Wel helpt ze graag met inkleuren en versieren van de houten stukjes.

Winactie

Namens Totum mogen wij ook een Carpenter King aan een van onze volgers verloten. Wil jij zo’n timmerset winnen?

 • Like Volgmama op Facebook.
 • Laat weten voor wie jij de timmerset wilt winnen en tag iemand die deze winactie ook wel zou kunnen waarderen.

Meedoen kan alleen als je een postadres in Nederland of Duitsland hebt. Wij verzenden niet naar andere landen. De winnaar maken we op 28 oktober bekend. Veel succes!

Ilona B- R heeft de Carpenter King gewonnen!

Nog meer leuke knutselsets van Totum:

19 thoughts on “Timmeren met Carpenter King van Totum (review)

 1. voor een jarige job is dit kado natuurlijk helemaal top, kleinzoon tije maakt hier heel graag kans op
  als je met je achternaam timmermans heet hoe toepasselijk is dat!!

 2. Een goede tip! Mijn zoon wil tegenwoordig heel graag knutselen, maar het moet wel stoer zijn. Vaak vindt hij mijn ideeën te truttig of voor peuters hahaha. Timmeren is natuurlijk wel stoer. Dit gaat hij zeker leuk vinden, ik doe graag mee.

 3. Wauw wat zou dit een super leuk en origineel cadeau zijn voor in de zak van Sinterklaas!!! 🙂
  Sinterklaas weet dat meisjes ook hele goede houtknutselaars kunnen zijn en deze set lijkt ècht helemaal iets voor mijn creatieve dochter te zijn. Bij deze dus mijn deelname aan deze verrassende winactie!

 4. Dit vindt mijn kleindochter vast erg leuk. Zij is een enorme knutselsmurf.
  Ik heb geen facebook(privéredenen), maar volg op bloglovin.
  Hoop dat dat ook voldoende is om mee te mogen doen.

Geef een reactie