boerrigterhof-overnachten-met-kinderen-in-Nordhorn

Boerrigterhof; met kinderen overnachten in een ‘Farm House’ omgeving Nordhorn

De Boerrigterhof is een leuke en rustige plek in de buurt van Nordhorn waar je goedkoop kunt overnachten met je gezin of met een grote groep vrienden. Samen met Josan van GoodGirlsCompany kijk ik terug naar een gezellig weekendje weg in de ‘Farmhouse’ accommodatie en het uitstapje naar Emsflower. 🙂

Het eerste weekend van november stond al een tijdje in mijn agenda als een gezellige bijeenkomst met bloggers en kinderen. Helaas zeiden er wat bloggers af die erbij zouden zijn. Erg jammer als je je best hebt gedaan om van alles te regelen. Natuurlijk zijn dit soort dingen vooraf moeilijk te voorspellen. Het weekend verschuiven kon niet meer vanwege de drukke periode voor de feestdagen. Maar goed dat maakt niet uit, met zijn tweeën en met vier kinderen was het ook erg gezellig en leerzaam. Zo kwamen we er bijvoorbeeld achter dat Josan en ik vroeger een aantal jaren op dezelfde school in Enschede hebben gezeten. Leuk om de herinneringen van vroeger (dat klinkt alsof we wel erg oud zijn haha) over de school en de leraren op te halen.

nordhorn-vakantiehuisje

Vakantiehuis omgeving Nordhorn

De Boerrigterhof ligt in een rustig dorpje genaamd Osterwald en ligt op ongeveer 15 minuten rijden vanaf het centrum van Nordhorn. Er zijn drie verschillende huisjes (Farm Lodge 2p, Family Lodge 4 a 5p en de Farm House 9p) te boeken en de verhuurders ken ik als de beste want zij zijn familie. Ik heb hier zelf ook een aantal jaar gewoond voordat wij ons eigen droomhuis hebben gekocht een aantal kilometer verderop in een ander dorp. Voor mij was het dus wel apart om weer in het ‘oude huis’ te overnachten, dat nu is ingericht als vakantiewoning.

De ligging

De Boerrigterhof ligt een eind van de straat en heeft een lange oprit. ’s Avonds is het er erg donker en kan ik mij voorstellen dat je er zo voorbij rijdt. Toen wij er net woonden ben ik er ook wel eens voorbij gereden of het weiland in haha. Rondom de Boerrigterhof zie je ook alleen weilanden, soms met koeien, soms met maïs. Het is er erg rustig op het erf. Guus, de hond van de eigenaren loopt los rond en bewaakt het fort. Het is een heel lief hondje. Ook zijn er katten en kippen buiten die je mag voeren met oud brood. Als je geluk hebt leggen ze lekkere eitjes voor je 😉

Er zijn genoeg fietsroutes en wandelroutes in de buurt. Voor kinderen is het aan te raden een fietsje of stepje mee te nemen om de omgeving een beetje te leren kennen. Mocht je iets willen ondernemen of boodschappen willen doen heb je echt de auto nodig. De dichtstbijzijnde supermarkt K+K zit 6 km verderop.

nordhorn-vakantieboerderij-duitsland-boerrigterhof
Uitzicht op de weilanden en de oprit vanaf het balkon in de Farm House
vakantie-huis-nordhorn-boerderij
Speeltuin op de Boerrigterhof

Farm House op de Boerrigterhof voor 9 personen

Het Farm House is ingericht voor 9 personen met 5 slaapkamers, 2 badkamers (een iets moderne en eentje in Duitse stijl met bloemetjestegels), een toilet, een grote keuken met alles erop en eraan, een bijkeuken, een grote leefkamer met eethoeken en zithoek, een kleine bibliotheek op de overloop. Alles wat je nodig hebt voor een relaxte vakantie is aanwezig. Bedden zijn al opgemaakt en handdoeken liggen ook klaar. Wat ook fijn is, is de gratis Wifi. Het werkt niet al te snel maar voldoende genoeg om je mail te checken of om te Whatsappen.

Voor de kinderen is er een speelgoedkist, genoeg kinderdvd’s, een eetstoel, kinderbedjes (op aanvraag), kinderbestek en de mooie robuuste speeltuin in de achtertuin.

vakantiehuis-groepen-landhuisstijl-vakantieboerderij-duitsland-nordhorn
Een slaapkamer met grenen meubels en een landelijke uitstraling
Mini bieb en spelletjeskast op de overloop
Speelgoedkist voor de kinderen

Tot slot

De Boerrigterhof is een hele leuke en rustige en betaalbare vakantieboerderij met vakantiewoningen in de buurt van Nordhorn, maar je bent wel afhankelijk van een auto. Met het openbaar vervoer is het bijna niet te doen. Mijn kinderen gaan er nog altijd graag heen. Ik wil de verhuurders en Josan bedanken voor het gezellige weekendje weg. De kinderen hebben het naar hun zin gehad en wij ook. Over Emsflower komt binnenkort een aparte blog online.

leuke-uitjes-nordhorn

Tips voor uitstapjes met kinderen in de buurt van Osterwald, Nordhorn

  • Dierentuin Nordhorn
  • Zwembad in Neuenhaus (kinderen €1,- en volwassenen €2,-)
  • Zwembad Delfinoh in Nordhorn (iets duurder maar wel leuker voor kinderen)
  • Scheepsvaartmuseum in Nordhorn (klein maar interessant voor scheepsvaartliefhebbers, niet voor kleine kinderen)
  • Kerstmarkt in Nordhorn centrum & in de dierentuin
  • Emsflower belevenispark (overdekt uitje, ongeveer 30 minuten rijden met de auto)
  • Kegelen en eten bij Zum Blauen Bock in Osterwald (aan te raden met kinderen vanaf een jaar of 6, met biergarten en buitenspeeltuin)
  • Arendshof kinderboerderij en speeltuin in Laar ( ongeveer 25 minuten rijden met de auto)
  • Dragos Freitzeitsee, meertje bij Nordhorn richting Wietmarschen. Je kunt heer heerlijk eten wandelen, buitenzwemmen en er is een leuke waterspeeltuin voor de kinderen!

overnachten-met-kinderen-nordhorn-stedentrip-tips-dagjes-uit

Adres Boerrigterhof: Zum Sternbusch 3, 49828, Osterwald, Grafschaft Bentheim, Duitsland

3 thoughts on “Boerrigterhof; met kinderen overnachten in een ‘Farm House’ omgeving Nordhorn

Geef een reactie