slaapfeestje-organiseren-voor-kinderen

Slaapfeestje organiseren voor kinderen; films kijken en logeren in de woonkamer

“Mama, ik wil zo graag een slaapfeestje voor mijn verjaardag!” roept mijn zoon als ik vraag wat hij met zijn kinderfeestje wil doen. Het plan is om films te kijken en in de woonkamer te slapen met zijn vriendjes. Een slaapfeestje organiseren voor een kinderpartijtje kan best leuk zijn. Dat bracht ons op het idee om een avond met het gezin op Readybeds en zitzakken naar Disney films te kijken en samen in slaap te vallen. Dit was trouwens voor herhaling vatbaar! Lees ook onze tips voor het organiseren van een slaapparty!

Slaapfeestje organiseren voor kinderen

Leuk zo’n slaapfeestje.. denk je vast? Gaan ze dat boven in hun slaapkamer doen of elders in huis? Wat moeten de vriendjes en vriendinnetjes meenemen en wat zijn de plannen? Wij hebben voor onze oudste al eens een slaapfeestje georganiseerd en dat liep een beetje uit de hand. Dus ik weet ook hoe het niet moet. Mijn zoon nodigde namelijk twee vriendjes uit die het niet goed met elkaar konden vinden. Probeer hier dus een beetje op te letten als het kan. Van Bedden.nl mocht ik voor mijn jongste twee een ReadyBed testen. Dit is een handig opblaasbaar logeerbed die je kunt gebruiken voor logeerpartijen en slaapfeestjes!

disney-readybed-ervaring

Stappenplan voor het organiseren van een slaapfeestje

Een slaapfeestje organiseren is leuk voor tieners maar ook voor wat jongere kinderen. Om er een geslaagd feestje van te maken en om jullie een beetje op weg te helpen heb ik een stappenplan bedacht.

  1. Waar gaan de kinderen slapen? In een slaapkamer, of zolder, in tenten of in de woonkamer?
  2. Probeer in te schatten hoeveel slaapplekken je kunt creëren met matrassen, luchtbedden of Ready Bedden. Zo weet je ongeveer hoeveel kinderen je kunt uitnodigen.
  3. Maak leuke verjaardagsuitnodigingen en prik een datum. Deze kun je online ontwerpen of knutselen. Laat je kind ze zelf uitdelen of stuur ze op. Vergeet niet op de kaart te zetten wat ze allemaal mee moeten nemen (luchtbedden, beddengoed, zaklampen, pyjama’s etc.
  4. Bedenk activiteiten om de avond voor het slaapfeestje te vullen. Een speurtocht met een zaklamp, leuke spelletjes, pizaretten, een filmmarathon.. zijn allemaal leuke ideeën.
  5. Denk ook aan de boodschappen voor het ontbijt de volgende ochtend.

Onze ervaring met een ReadyBed van Bedden.nl

Voor een logeerfeestje in de woonkamer kun je natuurlijk met matrassen, dekens en kussens gaan slepen maar dat is wel veel gedoe en gesjouw. Een ReadyBed is een een opblaasbaar junior bed voor kinderen vanaf 3 jaar en heeft een lengte van 150 cm. Op Bedden.nl verkopen ze twee varianten ReadyBedden met een Disney licentie; je kunt er kiezen uit een Cars of Frozen bed.

readybed-ervaring-review

Een ReadyBed kun je het beste omschrijven als een luchtbed en slaapzak aan één. Disney heeft bij kinderen altijd wel iets magisch en toen wij de Ready bedden ontvingen wilden de jongste twee ze ook het liefst meteen opblazen. Bij een Readybed zit een voetpompje bijgeleverd. Klein maar fijn, maar het werkt prima om de bedden op deze manier op te blazen. Na zo’n 10 minuten trappen hadden de kinderen hun eigen bedden opgeblazen.

Handig om te weten over het ReadyBed

Afmetingen: 150 cm lang x 62 cm breed x 20 cm hoog.
Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar, met een maximaal gewicht van 30 kg.
Gewicht van een ReadyBed: 1460 gram
Het ReadyBed mag in de wasmachine en is dus wasbaar.

Het leeg laten lopen van het Ready Bed gaat ook snel en makkelijk en je ruimt het zo weer op in de doos of in een tas. Het ReadyBed vind ik niet bepaald goedkoop maar het is een goede vervanger voor een logeerbedje voor kinderen en als je het vaak gaat gebruiken valt de prijs natuurlijk best mee. Zeker als je niet veel ruimte hebt of om mee te nemen als extra bedje voorop reis in een hotelkamer. Met 3 kinderen hebben wij namelijk vaak moeite met het vinden van een 5 persoons- hotelkamer. Voor 4 personen hebben sommige hotels of kamers wel vaak 4 bedden of twee tweepersoonsbedden. Hier zouden we dan een ReadyBed naast kunnen leggen voor een van onze kinderen.

Mijn kinderen hebben er heerlijk en goed op geslapen. Kijk voor meer info en prijzen over dit ReadyBed op Bedden.nl. Naast deze handige logeerbedden verkopen ze ook bedtextiel, bedden, kussens en matrassen.

review-readybed

Kamperen in je eigen huis

Natuurlijk is het leuk om vooraf het slaapfeestje een keer een filmavond te organiseren met je eigen gezin. Dit soort activiteiten zullen je kinderen niet snel vergeten. Collecting en making memories!

Wij maakten het heerlijk cosy op een zaterdagavond voor de tv. Knuffels, zitzakken, kussens, fleecedekens en wat lekkere snacks.. alles voor een gemoedelijk filmavondje met de kinderen. We hebben twee Disney films gekeken en hebben daarna samen in de woonkamer geslapen. Een leuke herinnering voor later en dit gaan we zeker vaker doen.

Lees hier onze inspiratie, tips en eigen ervaring met thema kinderfeestjes;

2 thoughts on “Slaapfeestje organiseren voor kinderen; films kijken en logeren in de woonkamer

Geef een reactie