cadeau-speelgoed-tips-1-verjaardag-jongen

Cadeautips jongen 1 jaar

Een bijzondere mijlpaal! Baby af en nu een dreumes. Je zoontje wordt binnenkort 1 jaar of je bent misschien op zoek naar een cadeau voor een jongen die een jaar wordt? Wij maakten een lijstje met tien cadeautips ter inspiratie voor de eerste verjaardag.

Eerste verjaardag

De eerste verjaardagen van mijn kinderen kan ik mij nog goed herinneren. Zo leuk om te zien hoe ze hun eerste stukje taart aten! Misschien heb je zelf vooraf aan de verjaardag wel een cakesmash georganiseerd?

Leestip: zo maak je een giant cupcake! voor een cakesmash fotoshoot. Ook leuk om hier het verjaardagskaartje voor de eerste verjaardag mee te maken.

Top 10 kado’s voor een jongen van 1 jaar

Afgelopen november werd het zoontje van José 1 jaar. Met de cadeaus die deze jongen voor zijn eerste verjaardag heeft gehad en een aantal persberichten, heb ik een leuke top tien met cadeau-inspiratie samen kunnen stellen.

Cadeautip 1: Houten blokkenkar

Een blokkenkar is erg leuk en eigenlijk heb je dan twee cadeaus in één. Een loopkar en blokken. Dat is slim! Rond of na de eerste verjaardag zetten kinderen hun eerste stapjes dus ze hebben er nog lang plezier van.


Cadeau tip 2: (Gepersonaliseerd) kinderbestek of servies

Een cadeau waar de jongen echt wat aan heeft is een leuk kinderbestek of kinderservies. Je hebt servies in allerlei materialen; kunststof, porselein of bamboe. Voor een persoonlijke touch zou je kunnen overwegen om voor een gepersonaliseerd kinderservies of bestekje met naam te kiezen.

Cadeau tip 3: Speelgoed stapeltorens

Zelf hebben wij een leuke set uit karton van Woezel en Pip en een klein setje van nijntje. Stapeltorens bestaan uit vormpjes die je van groot naar klein op elkaar en in elkaar kunt zetten. Een leuk alternatief is de houten Grimms regenboog.


Cadeau tip 4: Blokken

Om de grove motoriek te bevorderen zijn eenvoudige bouwblokken erg handig en ze zijn nog leuk ook om mee te spelen. Hierbij kun je denken aan duurzame houten speelblokken of Duplo, VTech Bla-Bla Blocks, Biobuddi etc.

Lees hier welke namaak blokken compatibel zijn met LEGO Duplo.Cadeau tip 5: Loopwagen

Een loopwagen of loopauto is ook een leuk cadeau. Voor de boerenjongens een looptractor of een retro loopauto voor een chique interieur. Een Wheelybug is ook hilarisch!


Cadeau tip 6: VTech Toet Toet auto’s

Boys loves Cars! De VTech auto’s hebben allemaal een naam, zingen liedjes en praten. Sommige hebben een sirene. Cool! De auto’s zijn makkelijk vast te pakken en gaan niet snel stuk. Je kunt uitbreiden met allerlei sets of alleen een auto kopen.


Cadeau tip 7: Babyschommel

Nu het bijna lente is is een babyschommel voor buiten ook een leuk idee. Eventueel voor onder de veranda, een afdakje, de carport of in de garage.


Cadeau tip 8: Speelgoedzak

Waar laat je alle Duplo blokken en ander speelgoed? Met een Play & Go heb je een speelkleed en speelgoedzak in één. Het ziet er ook nog eens heel cool uit! Even aan de touwtjes trekken en al het het speelgoed op de mat valt in een zak.


Cadeau tip 9: Badspeelgoed

Douchen en badderen wordt nog leuker met badspeelgoed. Bijvoorbeeld met de Toy Cups van Stokke of onderstaand speelgoed voor in bad.


Cadeau tip 10: Activiteiten tafel

Een activiteiten tafel is ook leuk! Je hebt ze met geluiden, bijvoorbeeld van Clementoni of VTech maar ook van hout met een treinbaan of kralenspiralen.


Andere leuke cadeau tips voor een eenjarige jongen

  • Voorlees-, interactieve- of voelboeken
  • Houten nopjes puzzel
  • Zandbak
  • Zwembadje
Cadeautips jongen 1 jaar - Eerste verjaardag Speelgoed kado tips

Heb jij nog leuke aanvullende speelgoed of cadeautip voor een jongen van 1 jaar? Laat je tip hieronder achter.

Lees hier ook;

*De uitgelichte foto van de cakesmash shoot 1 jaar is van Shutterstock / Anna Kraynova. Dit artikel bevat affiliatie linkjes. Voor meer info zie onze disclaimer.

One thought on “Cadeautips jongen 1 jaar

Geef een reactie