tiener

Cadeautips jongen 10 jaar

Wat koop je als verjaardagscadeau voor een jongen die 10 jaar wordt? Is speelgoed voor een tiener nog wel leuk en niet te kinderachtig? Ik vroeg het mijn zoon, die vorige maand zijn tiende verjaardag vierde. Op zijn lijstje stonden onder andere Twickto, een bluetooth speaker en Nerf guns.

Speelgoed en cadeautips jongen tien jaar

Mijn zoon had niet veel cadeauwensen en kreeg dit jaar een leuk bedrag van de familie en van vriendjes op zijn kinderfeestje. Dat kon hij natuurlijk ook in zijn spaarpot stoppen, maar hij wilde er graag iets van kopen. Ik ging daarom op een vrije dag in de meivakantie met mijn jongste twee naar de Ikea, (lang leve het speelparadijs Smaland en de gratis kindermenu’s in het Ikea familierestaurant…) en mijn tiener ging met zijn vader naar de Intertoys om zijn verjaardagsgeld uit te geven. Hij had vooraf wel ideeën en scoorde leuke dingen.

Cadeautip 1: Bluetooth speaker of andere telefoonaccessoires

Veel kinderen krijgen rond hun 10e verjaardag een telefoon. Dit kan een nieuwe zijn, of eentje die van papa of mama is geweest. Mijn zoon mag de telefoon niet mee naar school maar thuis gebruikt hij de telefoon voor spelletjes, om liedjes te luisteren en voor de Whatsapp groepen. De halve klas zit al in een groepje waar ze plaatjes delen en dingen schrijven. Niet meer weg te denken dus in deze tijd. Hij wilde heel graag een bluetooth speaker of een cool telefoonhoesje.

Hier vind je een compleet overzicht met Bluetooth speakers.

nerf battle

Cadeautip 2: Nerf guns

Van zijn verjaardagsgeld kocht mijn zoon een Nerf gun, niet deze Nerf Raptorstrike op de foto hierboven, maar dit keer één in de vorm van een boog. Deze was in de aanbieding. Echt leuk, want zo kan hij als er vriendjes komen spelen een Nerf battle doen. Zelfs papa doet wel eens mee!

Nerf guns zijn te koop in verschillende prijsklasses. Je hebt er al een vanaf €8,95. Bekijk ze hier.

Cadeautip 3: Twickto

Twickto is constructiespeelgoed voor iedereen van 6 tot 99 jaar. Je kunt daar eindeloos hele mooie én grote dingen mee bouwen. Wij zijn hier erg nieuwsgierig naar en mogen het binnenkort uitproberen. “Het ziet er megacool uit” zei mijn zoon, toen hij thuiskwam met een folder van de Intertoys. Er zit ook een heel mooi verhaal achter dit speelgoed dus houdt onze website in de gaten, binnenkort zullen we hier meer over vertellen!

Bron: Facebook Twickto

Bekijk het aanbod van Twickto hier.

Cadeautip 4: lekker luchtje

Kleine jongens worden groot, een tiener gaat zich nu waarschijnlijk meer op zijn uiterlijk richten. Bij het uiterlijk denk je misschien niet meteen aan een lekker luchtje maar jongens willen natuurlijk wel lekker ruiken als ze een feestje hebben of hun eerste date krijgen 😉

Cadeautip 5: Minecraft

Misschien zit er een hele generatiekloof tussen maar Minecraft is al een paar jaar helemaal hip, hot en happening onder kinderen vanaf een jaar of 8. Mijn tiener is er helemaal gek op leest veel Minecraft boeken, bijvoorbeeld het Minecraft Jaarboek 2018. Dat is dus ook een erg leuk cadeau. Naast boeken kun je ook veel Minecraft merchandise en speelgoed kopen. Bijvoorbeeld Lego sets. Kijk eens online of in de speelgoedwinkel.

minecraft jaarboek 2018 recensie

Het Minecraft jaarboek kost €10,95 en is hier te koop.

Cadeautip 6: drone of quadcopter

Niet gekocht maar nog wel hoog op het lijstje bij hem is een drone met ingebouwde camera om vanuit de lucht te filmen en te fotograferen. Je kunt ze al kopen vanaf ongeveer 50 euro. Stoer!

Cadeautip 7: robot bouwpakket

Robotica is ook cool als je tien jaar bent. Er zijn online en in de winkels hele leuke sets te koop, waarmee je stap voor stap je eigen robot kunt bouwen en programmeren. Clementoni heeft ook leuke robotica spellen bijvoorbeeld deze Mind Designer Robot.

Cadeautip 8: hoverboard

Bij ons in de woonwijk zie ik bijna dagelijks kinderen op hoverboards voorbij sjezen. Sommige zelfs met karretjes eraan waardoor ze erop zitten. Een hoverboard is wel duur in aanschaf, ongeveer 150 euro of meer. Even sparen dus. Ik zag ze hier bij Bol.com

Cadeautip 9: stripboek

Een tiener wordt vast ook heel blij met een stripboek. Vroeger las ik op deze leeftijd Suske en Wiske, nu zijn Marvel strips en Donald Duck’s erg populair.

Cadeautip 10: voetbalplaatjes, Ninjago verzamelkaartjes

Veel jongens doen mee aan deze verzamelhypes en de kaartjes worden ook vaak mee naar school gebracht om ermee te spelen en te ruilen. Wel even handig om te informeren welke kaartjes of plaatjes hij verzamelt.

Hopelijk hebben jullie iets aan deze tips. Wat lijkt jou een leuk cadeau voor een tiener?

Lees hier ook;

cadeautips-speeloed-jongen-10-jaar

8 thoughts on “Cadeautips jongen 10 jaar

Geef een reactie