halloween-pompoen-maken-tips-ideeen

Halloween pompoen maken; tips voor uithollen, snijden, schilderen en versieren

Halloween is een leuke tijd van het jaar, en een perfecte gelegenheid om je creativiteit de vrije loop te geven! Een van de leukste dingen om rond Halloween te doen, is pompoenen uithollen en/of versieren. Kinderen zullen het vast leuk vinden om hierbij te helpen. Koop een mooie pompoen in de supermarkt, bij de groenteboer of langs stalletjes langs de weg, en maak er een pronkstuk van om neer te zetten als Halloween decoratie. Er zijn zelfs tuincentrums en “halloween evenementen” in Nederland, waar dit soms als gratis activiteit wordt aangeboden.

Wij konden niet wachten en zijn dit weekend al begonnen met ons huis te versieren met allerlei spookachtige figuren. Een van de meest populaire versieringen voor Halloween zijn pompoenen. Het pompoen snijden (ook wel: carven) in allerlei vreemde en angstaanjagende gezichten is een traditie die voortkomt uit Ierland en Amerika. Het is een leuke activiteit voor het hele gezin, want iedereen kan zijn of haar eigen unieke pompoen ontwerpen.

Gezicht Halloween pompoen

De klassieke oranje Halloween pompoen is een echte bekende. Wanneer je je pompoen gaat versieren, is het belangrijk om eerst een paar dingen te bedenken. Ten eerste moet je beslissen welk soort gereedschap je wilt gebruiken om je pompoen te carven. Je kunt heel simpel kiezen voor een mes en een lepel voor het uithollen, maar er zijn ook complete setjes te koop om pompoenen uit te snijden. Soms zelfs met extra’s zoals een setje tanden om het nog griezeliger te maken.

Door er een led-lampje in te zetten blijft de Halloween pompoen langer mooi dan met een echt kaarsje. Dit heeft met de warmte te maken die de kaars afgeeft.

Tip: gooi de inhoud van de pompoen tijdens het uithollen niet weg, je kunt er heerlijke pompoensoep van maken!

Pompoenen beschilderen met verf voor Halloween

Pompoenen beschilderen met verf is een leuke activiteit voor Halloween. Je kunt allerlei soorten verf gebruiken om de pompoenen een spookachtige of vrolijke look te geven. Een eenvoudige manier om je pompoen te beschilderen is door ze met witte verf en zwarte verf te beschilderen. Maak een eng gezicht voor een spooky uiterlijk. Als je meer tijd en energie wilt steken in het beschilderen van je pompoen, kun je er ook voor kiezen om een ​​patroon op te schilderen.

halloween-pompoenen-versieren-ideeen-inspiratie-voorbeelden

Stickers plakken op pompoenen

Je kunt halloweenpompoenen ook beplakken met kant en klare (Halloween-)stickers of strass-diamanten. Dit is makkelijk voor kinderen en het geeft de pompoenen een speels uiterlijk!

Ga jij een Halloween pompoen maken of versieren?

Meer Halloween blogs:

Geef een reactie