kindermusea-amsterdam-leukste-kindermuseums

5 leukste museums voor kinderen in Amsterdam

Een stedentrip Amsterdam met kinderen is erg leuk! Er zijn genoeg leuke uitjes zoals kindermusea, speelgelegenheden, kindvriendelijke parken en nog veel meer. In dit overzicht delen we de 5 leukste museums voor kinderen in (hartje) Amsterdam.

Kindermusea in Amsterdam

Een museum bezoeken met kinderen is misschien niet het eerste uitje waar je aan denkt als je een weekendje weg gaat met je kroost. En dat snappen wij wel hoor. Vroeger ben ik wel eens in museums geweest die oersaai waren. Als kind beleef je een museum toch vanuit een ander oogpunt dan volwassenen. Tijd om daar verandering in te brengen want er zijn degelijk leuke kindermusea in Amsterdam te vinden.

Top 5 leukste kindermuseums in Amsterdam

1. Nemo Science Museum

nemo-museum-leukste-kindermuseum-amsterdam
Gebouw Nemo Science Museum

Nemo is het allerleukste kindermuseum in Amsterdam. Het museum heeft een opvallend gebouw en ligt aan de linkerhand als je het Centraal Station Amsterdam uitloopt. Het museum heeft een gaaf dakterras met waterspeeltuin voor de kinderen. Waarom dit museum nou het allerleukst is? Kinderen mogen bijna overal aanzitten en er valt van alles te leren. Voor alle leeftijden is wel wat te zien en te doen en wij kwamen tijd tekort. Ook kun je met je kinderen deelnemen aan toffe workshops en kun je een paar keer per dag een groot opgezette kettingreactie bewonderen. Wij schreven al eens eerder een review over het Nemo Museum. Voor meer info en tickets klik hier.

2. Ripley’s Believe it or not museum

ripleys-amsterdam-review-entree-ingang
De ingang van Ripley’s aan de Dam in hartje Amsterdam
ripleys-amsterdam-review
Met je favo Marvel held de Hulk moet je toch wel even op de foto… De houten Bugatti Veyron is zo gaaf en onze bizarre reis door het edditorium kan beginnen..

Bij Ripley’s kijk je je ogen uit! Zou alles wat je in het museum ziet echt zijn? Kijk en boordeel zelf. Vergeet vooral je telefoon niet bij de zogenaamde selfie spots. Je komt een megagrote robot tegen, loopt door een magic tunnel of speel een spelletje. Mijn achtjarige zoon had de dag van zijn leven. Wat een gaaf museum (naar onze mening voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar, sommige objecten zien er wat eng uit). Lees hier onze review over Ripleys Museum Amsterdam. Voor meer info en tickets klik hier.

3. Museum of Amsterdam Illusions

Op ongeveer 3 minuten lopen vanaf de Dam vind je het Museum of Amsterdam Illusions. Ken je nog de foto van het jurkje dat viraal ging? Was het nou blauw/wit of goud/wit van kleur? Je hersens houden je af en toe voor de gek. In dit museum kom je dus van dit soort leuke objecten tegen. Ook zijn er veel leuke plekken in het museum waar je met je kinderen foto’s kunt maken. Kinderen onder de 5 jaar mogen zelfs gratis mee naar dit Amsterdamse museum. Klik hier voor meer informatie en tickets.

4. Tropen Museum Junior

tropenmuseum-met-kinderen-ervaring
Ingang Tropen Museum
ziezo-marokko-tropenmuseum
Wij zijn er klaar voor om op reis te gaan naar Ziezo Marokko

Het Tropen Junior Museum is het kindermuseum binnenin het Tropenmuseum. Reserveer (gratis) vooraf extra tickets voor Ziezo Marokko. Dit wil je echt niet missen! Je stapt in een vliegtuig met je nieuwe Marokkaanse paspoort. Onderweg leer je mensen kennen die een verband met Marroko hebben en vertellen wat over hun cultuur. Daarna stap je uit in een andere wereld; Marokko. Het land van de 1001 nachten. Wauw, wat een mooie reis wat dat! Zet een Fez hoedje op, bezoek de moskee, ga spelen en ontdek alles over het land en de cultuur. Lees hier onze review over het Tropen Junior Museum. Voor info en tickets klik hier.

5. Scheepvaartmuseum

Het Scheepvaartmuseum ligt in de buurt van Nemo. Het is een groot museum die je meeneemt in de geschiedenis van de scheepvaart. Neem een kijkje op een replica van het grote VOC schip Amsterdam. Na een bezoekje aan het Scheepvaartmuseum in Duisburg staat dit museum ook hoog op ons to do lijstje als we weer met onze kinderen een dagje naar Amsterdam gaan. Voor meer info en tickets over het Scheepvaartmuseum klik hier.

kindermusea-amsterdam-kindermuseums

Andere musea in Amsterdam die wij met kinderen bezocht hebben;

Wat is jullie favoriete kindermuseum in Amsterdam? Welk museum wil jij graag een keer met je kind(eren) bezoeken?

Geef een reactie