ootmarsum-kinderen-top-10-uitjes

10 leuke uitjes met kinderen in en rond Ootmarsum

Ootmarsum staat bekend als een schilderachtig dorpje in Twente. Een fijne bestemming voor kunstliefhebbers vanwege de vele galerieën en voor wandelaars vanwege de mooie natuur. Campings en hotels genoeg in de buurt… Maar wat is er te doen met kinderen? Ik maakte een lijstje van de 10 leukste uitjes in de omgeving van Ootmarsum. Leuk voor een dagje uit of voor een vakantie met het gezin!

Ootmarsum met kinderen

Wij wonen zelf op zo’n 20 minuten rijden bij Ootmarsum over de grens in Duitsland. Ik ken Ootmarsum en de omgeving redelijk goed en daarom maakte ik een lijstje met leuke uitjes. Ootmarsum met kinderen is best leuk en binnen een straal van maximaal 30 minuten autorijden is er genoeg te doen!

Tip: bij camping de Witte Berg kun je volgens Linda van Reis-Liefde.nl fijn kamperen met kinderen.

Wat te doen in Ootmarsum?

Jaarlijks vinden er 4 terugkerende belangrijke evenementen plaats in het Twentse dorpje; de Paasgebruiken, de Siepelmarkt, de Kunstmarkt en een Kerstmarkt. Omdat Ootmarsum een nostalgisch uiterlijk heeft met de vele historische gebouwen maakt het het plaatje voor deze evenementen compleet. Tijdens de evenementen lopen er mensen in klederdracht en het is er erg gezellig! Mocht je Ootmarsum tijdens een van deze evenementen kunnen bezoeken zou ik dat zeker doen. Een ballenbak zoals Ballorig of een Monkey Town heeft Ootmarsum niet en ook geen subtropisch waterparadijs… Wel zijn er andere leuke activiteiten in Ootmarsum en in de nabije omgeving die leuk zijn voor kinderen. Hieronder lees je onze 10 favorieten.

Educatorium Ootmarsum

Het Educatorium Ootmarsum is een schoolmuseum. Echt leuk om met het gezin en misschien zelfs samen met opa en oma te bezoeken. Je beleeft een soort tijdreis door de schooljaren heen tot nu. Niet alleen oude leesplankjes en oude schoolbankjes kom je tegen maar ook andere lesmaterialen, schooltassen, schoolkaarten en andere interessante dingen. Kinderen mogen op een bord tekenen of schrijven, met inkt en een vulpen schrijven en in de bankjes zitten. Ook zijn er andere spelletjes zoals een puzzeltje en leesplankjes om zelf te proberen. Vergeet ook de film niet over te slaan. Wij hebben ons hier twee uurtjes vermaakt ondanks het niet een heel groot museum is.

Toegangsprijs: kinderen t/m 17 jaar gratis (maximaal 2 kinderen per begeleider) volwassenen 6 euro (prijzen 2019 onder voorbehoud).

Adres: Keerweer 2, 7631 EX Ootmarsum

Schoolmuseum / Educatorium Ootmarsum

Openluchtmuseum Ootmarsum

Het Openluchtmuseum Ootmarsum neemt je mee naar het Twente van vroeger. In een mooie parkachtige omgeving geven 18 authentieke gebouwen, ieder met z’n eigen inrichting en verhaal (en veel gebruiksvoorwerpen) een goed beeld van het leven op het platteland in Twente zo’n 100 jaar geleden.

Toegangsprijs: kinderen tot 10 jaar gratis, van 10 tot 16 jaar 6 euro, 16+ jaar 7 euro (prijzen 2019 onder voorbehoud).

Adres: Commanderieplein 2, 7631 EA Ootmarsum

Manderveense Aardbei

Bij de Manderveense Aardbei in Manderveen (dorpje net buiten Ootmarsum) mag je vanaf juni tot september zelf aardbeien plukken. Iedereen die 4 jaar of ouder is krijgt een bakje mee om 500 gram aardbeien te plukken maar je kunt ook lekker een wafel eten daar op het terras. Er is een klein speeltuintje aanwezig voor de kinderen.

Adres: Broekdijk 25, 7664 VD Manderveen

Natura docet – Wonderryck in Denekamp

Natura docet Wonderryck is een soort natuurhistorisch museum in Denekamp. Hier leer je alles over planten en dieren. Kinderen kunnen een speurtocht doen. En buiten in de museumtuin met terras is een leuke speeltuin en je kunt er heerlijk wandelen.

Toegangsprijs: kinderen tot 4 jaar gratis, van 4 tot 16 jaar 4 euro p.p, vanaf 16 jaar 9,50 euro (prijzen 2019 onder voorbehoud).

Natura Docet – Wonderryck Denekamp

Klein Afrika Oldenzaal

Klein Afrika is een hotspot voor kinderen in Twente. Het is niet alleen een pannenkoekenrestaurant waar je overigens ook terecht kunt voor een lekkere lunch, of een warme hap. Er hoort een hele leuke playground bij zowel buiten als binnen en een Afrika Zoo. Klein Afrika ligt in de buurt van recreatieplas Hulsbeek en is in de zomer goed te combineren met een middagje zwemmen of wandelen. De entree van de Zoo en de speeltuin is gratis maar een consumptie is verplicht.

Adres: Oude Almeloseweg 6, 7576 PE Oldenzaal

Review Klein Afrika in Oldenzaal
Klein Afrika in Oldenzaal

Hulsbeek Oldenzaal

Het Hulsbeek in Oldenzaal is van Ootmarsum nog geen half uurtje rijden. Het is een grote recreatiegebied met recreatieplassen. Je kunt hier zwemmen aan een van de stranden, er is een waterspeeltuin voor de kleintjes, een speelbos en een kartbaan. Meer info.

Adres: Oude Almeloseweg 11, 7576 PE Oldenzaal

Sterrenwacht Lattrop

Voor de leergierige kinderen is de Cosmos sterrenwacht met planetarium in Lattrop een leuk uitje! Elke zomerse zaterdagavond van 21.30 tot 00.00 uur is er een sterrenwacht kijkavond voor jong en oud. Tijdens een sterrenkijkavond is een interessante lezing in het Astro Theater, een bezoek aan het planetarium en bij helder weer kijken door de grote telescoop en door de telescopen op hun fraaie dakterras.

Adres: Frensdorferweg 22, 7635 NK Lattrop-Breklenkamp

Dierentuin Nordhorn

Vanuit Ootmarsum ben je ook binnen een half uur in Nordhorn. Ik schreef al eens een blog over Nordhorn met kinderen met allerlei uitjes maar (Tierpark) dierentuin Nordhorn is echt een aanrader en betaalbaar! Dierentuin Nordhorn heeft ongeveer 2000 dieren verdeeld over 100 verschillende soorten. Mijn jongens vinden de grote bizons erg indrukwekkend, tevens het logo van de dierentuin. Er is een leuk muizenhuis, een kanariekooi, loop tussen de alpaca’s of kijk bij de zeehonden. Er zijn ook meerdere speeltuinen in de dierentuin dus je kunt je hier zeker een halve dag vermaken.

Toegangsprijs: kinderen tot 4 jaar gratis, van 4 tot 16 jaar 5,50 euro en vanaf 16 jaar betaal je 9,50 euro (Prijzen 2019 onder voorbehoud).

Adres: Heseper Weg 110, 48531 Nordhorn

review dierentuin nordhorn
De ooievaars lopen voor je langs in Dierentuin Nordhorn

Abentuerspielplatz Uelsen

In Uelsen, net over de grens bij Ootmarsum is een leuke houten speeltuin met glijbanen en een echte halfpipe. Er is ook een kleine waterspeeltuin dus neem schone kleren mee en een kiosk waar je een lekker ijsje kunt kopen. De entree is gratis maar het kan er in de zomervakantie wel druk zijn.

Adres: Fasanenweg, 49843 Uelsen

Speeltuin Morskieft

Weer of geen weer bij restaurant en speeltuin Morskieft kun je lekker spelen en eten. Binnen en buiten staan veel speeltoestellen en ze hebben pas een nieuwe Glow Golf baan!

Toegangsprijs: kinderen tot 12 jaar 3,50 euro. Volwassenen gratis.

Adres: Ootmarsumseweg 303, 7667 PB Reutum

Leukste zwembaden rond Ootmarsum

Op de Kuiperberg in Ootmarsum is een openluchtzwembad. Daar zijn wij zelf nog niet geweest maar de mooiste zwembaden in de omgeving vinden wij Dorper Esch in Denekamp, het Waldbad en binnenzwembad in Uelsen en Delfinoh binnenbad en buitenbad in Nordhorn.

Ootmarsum met kinderen - Top 10 leukste uitjes in en rond Ootmarsum

3 thoughts on “10 leuke uitjes met kinderen in en rond Ootmarsum

Geef een reactie