gezonde-halloween-hapjes-traktaties-alternatief-snoep

Gezonde Halloween traktaties & hapjes

Halloween is een tijd van het jaar waarin over het algemeen veel wordt gesnoept. Er wordt veel suiker gegeten en er worden veel ongezonde snacks geserveerd, wat natuurlijk niet goed doet aan je gezondheid. Maar het hoeft niet zo te zijn! Er zijn ook heel wat gezonde Halloween hapjes en traktaties die je kunt eten, zonder je ergens schuldig over te voelen. Kies in ieder geval voor Halloween hapjes en traktaties die je zelf hebt gemaakt, dan weet je zeker dat er geen (grote hoeveelheid) ongezonde ingrediënten in zitten. Bekijk hier een paar voorbeelden van gezonde Halloween traktaties en hapjes voor thuis, om te trakteren in de klas, bij een Halloween kinderfeestje of om gewoon zomaar te serveren.

Mandarijnen met Halloween pompoengezichtjes

Fruit is natuurlijk hartstikke gezond als je de dagelijkse aanbevolen porties aanhoudt. En mandarijnen kun je heel makkelijk omtoveren tot een Halloween pompoenen traktatie. Je hebt er alleen een paar mandarijnen en een zwarte watervaste stift (permanent maker) voor nodig om de Halloween gezichten erop te tekenen. Leuk voor in de broodtrommel naar werk of naar school, of om uit te delen tijdens een Halloween feestje.

Griezelige aardappelen uit de oven

halloween-hapjes-traktakties-spook-aardappelen-brunch

Snijdt gezichtjes uit ongeschilde aardappelen (zoals hierboven) en leg ze in een ingevette ovenschaal. Besprenkel ze met een beetje olijfolie en rozemarijn kruiden (eventueel nog met een klein beetje grof gemalen zout) en bak ze af in de oven. Dit smaakt heerlijk met verse eigengemaakte knoflooksaus.

Pompoen pannenkoekjes

Pompoen pannenkoekjes kun je heel makkelijk zelf maken. Pompoen is een seizoensproduct en is in de maand oktober overal volop verkrijgbaar. Door de pompoen te pureren en hier enkele ingrediënten aan toe te voegen heb je een recept waar je heerlijke gezonde “oranje” Halloween pompoen pannenkoekjes mee kunt te bakken. Een voorbeeld van een gezond Halloween pompoen pannenkoeken recept vonden wij op de website van het Voedingscentrum.

Bananen als mummies

halloween-gezonde-traktatie-fruit-banaan-mummie-diy-hapjes-trakteren-snacks

Geen bananas in pyjamas maar bananen verpakt als mummies! Wikkel reepjes verband om de bananen en plak er zelfklevende wiebel-ogen op.

Meer Halloween inspiratie:

Geef een reactie