mangrovebos-speelparadijs

Top 10 overdekte uitjes in Nederland

Wat te doen bij slecht weer? Op zoek naar overdekte uitjes en activiteiten met het gezin? Dan denk je vast meteen aan spelen in een indoorspeeltuin, een bioscoop of een dagje uit naar een subtropisch zwembad met glijbanen. Toch zijn er véél meer leuke uitstapjes in Nederland die overdekt zijn en wij zetten deze tips voor jullie op een rij. Ook gratis overdekte uitjes.

Tips voor een overdekt dagje uit

Heb jij ook wel eens datumgebonden tickets gekocht voor een pretpark of dierentuin? En dan blijkt het ontzettend slecht weer te zijn met sneeuw, storm of veel regen. Zo zonde! Dit is één van de redenen dat ik liever geen online kaarten koop die aan een bepaalde datum vast zitten. In ons kikkerlandje weet je immers slecht van te voren wat voor weer het wordt… Met overdekte uitjes hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken om slecht weer. Overdekte uitjes worden ook indoor uitjes genoemd en die zijn er genoeg in Nederland. 😉

Top 10 indoor uitjes

In deze blog vinden jullie genoeg inspiratie voor een leuk overdekt dagje uit met kinderen. Bekijk hier onze top 10 indooruitjes in Nederland.

1. Indoor pretpark

Overdekt dagje uit in Plopsa Coevorden

Vroeger gingen wij altijd naar Oranjestad in Drenthe. Geweldig was dat. De top 3 leukste indoor pretparken en attractieparken in Nederland zijn op dit moment;

  • Toverland, grotendeels overdekt attractiepark (Limburg). Meer info.
  • Kinderland Heerlen (Limburg). Meer info.
  • Plopsa Coevorden, leukste indoor pretpark voor peuters en kleuters (Drenthe). Meer info.

2. Indoor kermis Preston Palace

Bij Preston Palace in Almelo (Overijssel) kun je voor €7,50 (prijs voor kinderen vanaf 3 jaar en volwassenen) per persoon genieten van ongeveer 9 kermisattracties in een indoor kermis hal. De prijs is inclusief onbeperkt frisdrank, koffie en wat lekkers. Ook ideaal voor kinderfeestjes. Meer info.

3. Tropische indoor uitjes

roze-flamingo-orchideeen-hoeve
Hier kan je toch uren naar kijken in de Orchideeënhoeve?

Trek bij deze subtropische uitjes je jas maar uit. Buiten is het misschien koud maar binnen heb je geen jas nodig. Het is hier tropisch warm en mooi. Ga op avontuur door de speeltuin jungle, ontdek tropische bloemen en dieren… De top 3 leukste tropische indoor uitjes in Nederland zijn;

4. Indoor wintersport

Een ander leuk idee voor een dagje uit met het gezin is samen schaatsen in een schaatshal. Of misschien een dagje indoor skiën of sleeën bij Snowworld?

5. Glowgolf / 3D golf

Met een 3D bril op golfen kan best leuk zijn en al helemaal als er van alles licht geeft op de indoor midgetgolfbaan. Kijk even op Google naar ‘glowgolf’ + je stad of provincie.

6. Escape room voor kinderen

Escaperooms voor kinderen ga je steeds vaker zien. Voor volwassenen is dit al een populair uitje maar er zijn dus ook escape kamers voor het hele gezin. Bekijk hier een overzicht met escape rooms voor kinderen.

7. Musea voor kinderen

Verkleden en schminken in het Doe Museum (Veendam)

De meeste musea zijn echt niet meer saai. Er worden voor kinderen aparte gedeelten ingericht met extra kinderactiviteiten, speurtochten georganiseerd en meer. Vooral de museums waar kinderen ook aan dingen mogen zitten en de doe-museums vallen erg in de smaak. De leukste museums voor kinderen vonden wij het Doemuseum in Veendam (Groningen) en Nemo in Amsterdam. Daarnaast zijn het Spoorwegmuseum en Aviodrome ook aanraders.

8. Trampoline hal

Indoor trampoline springen is zo gaaf!

Vorig jaar zijn wij voor het eerst naar een indoor trampoline hal geweest; Krazy Kangaroos bij Optisport in Enschede. Je hebt er wel speciale sokken voor nodig maar die koop je voor weinig bij de kassa. Eens wat anders dan de trampolines bij Ballorig of andere ballenbak. Deze zijn veel beter en niet te vergelijken.

9. SeaLife Scheveningen

sealife-scheveningen-dagje-uit-overdekt
Roggen bewonderen..

SeaLife Scheveningen is een overdekte dierentuin met tropische vissen en zeedieren. Voor kinderen hebben ze een leuke speurtocht en als je geluk hebt mag je een zeester voelen in het bijzijn van een medewerker. SeaLife ligt aan de boulevard in Scheveningen dus als de zon toch even gaat schijnen goed te combineren met een dagje uitwaaien aan het strand. In 2019 wordt als het goed is het overdekte uitje ‘Legoland Discovery Centre’ op de Scheveningse pier geopend. Ook erg leuk om te combineren!

10. Gratis overdekte uitjes in Nederland

eerste keer naar smaland ikea
Spelen in het toverbos Smaland bij Ikea

Natuurlijk zijn ook nog meer leuke overdekte uitjes in Nederland. Sommige zelfs gratis. Denk aan de kerstshows bij tuincentra, spelen bij Ikea Smaland of Future Land Rotterdam.

overdekte-indoor-uitjes-dagje-uit-nederland

Wat is jullie favoriete overdekt uitje bij slecht weer?

Geef een reactie