Pasen paasdecoratie vensterbank voor het raam tips ideeen

Paasdecoratie voor op de vensterbank

Pasen komt eraan en we willen allemaal in de stemming komen! Een leuke manier om dat te doen is door onze vensterbanken en ramen te versieren met paasversiering. Dit jaar hebben wij voor het eerst paasdecoratie voor op de vensterbank geplaatst, en mijn dochter vind het leuk om daar creatief mee te spelen. Dat mag ook. Er zijn natuurlijk ook andere manieren om de paassfeer in je vensterbank te brengen. Het staat erg gezellig voor het raam en het is leuk om te zien voor iedereen die langs je huis loopt. In dit blog delen we 5 leuke tips en ideeën waarmee jij aan de slag kunt…

Pasen in de vensterbank voor het raam; 5 leuke tips!

Het is nu 16 februari – Valentijnsdag hebben we net achter de rug – en het voelt nog niet als Pasen, maar het is nooit te vroeg om je voor te bereiden! Wij vinden de feestdagen altijd zo gezellig en hadden zin om wat paassfeer naar binnen in huis te brengen. De winkels liggen immers al vol met paasversieringen en het maakt je zo vrolijk in deze tijd!

Decoratie gras met paasfiguren

paasdecoratie venterbank voor pasen versiering tips ideeen

Kinderen laten spelen in de vensterbank? Het was niet bepaald de bedoeling, maar als je deze foto’s zo ziet, snap ik wel dat het heel aanlokkelijk is voor kleine kinderen om met de paasdecoratie te spelen. Er kan ook niets kapot dus mijn dochter mag er best verhaaltjes mee verzinnen. En die chocolade eitjes? Die paaseitjes lagen er voor de sier, maar heb ik snel weg gehaald want anders zijn ze binnen 5 minuten op. Voor deze paasdecoratie in de vensterbank kocht ik een restje grasmat. Zet er leuke paashaasjes, kuikens of andere Pasen-decoratie op en klaar is dit vrolijke paastafereeltje.

Bloemstuk voor Pasen

De paastijd is een van de populairste tijden van het jaar om bloemstukken te geven en te ontvangen. Zet eens wat bloemen in de vensterbanken. Het staat erg fleurig! Er zijn zo veel verschillende soorten bloemen waarmee je Pasen kunt vieren, van lelies tot hyacinten tot tulpen. Met een paar Pasen bloemstekers kom je helemaal in de sfeer. Ook bloemisten doen hun best om de mooiste paasstukken te creëren.

Paastak in de vensterbank

Paastakken versieren is in vele huizen een traditie. Je kunt ze op allerlei manieren versieren; daar komen we later op terug in een aparte inspiratie blogpost. Meestal zetten wij de bos paastakken op de eettafel of op het dressoir. Maar ook de vensterbank kan je leuk decoreren met paastakken voor het raam.

Glazen stolp met paasversiering

Glazen stolpen zijn ook leuk om voor het raam te zetten. Voor het thema Pasen kun je er bijvoorbeeld een LEGO werkje of Playmobil met het thema Pasen onder het glas plaatsen. Of andere leuke paasbeeldjes. Je kunt een glazen stolp ook leuk decoreren met paaseieren.

Pasen raamstickers of raamtekening

Oké, raamstickers horen op het raam en niet op de vensterbank maar het past er wel leuk bij. Met raamstiften kun je zelf ook leuke paastekeningen maken door paaskleurplaten over te trekken.

Heb jij (straks) paasdecoratie in de vensterbank?

Lees ook:

Geef een reactie